A fost ales cel mai bun bar din lume. Localul are o tradiție de peste un secol


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Duminica 22 Octombrie 2017 18:10
Categorie: Stiri Diverse

Dacă cel mai bun restaurant din lume se află în New York, Londra se poate lăuda cu cel mai bun bar din lume. Peste 500 de experţi din industrie votează, anual, cele mai bune 50 de asemenea localuri de pe glob.

Câştigătorul de anul acesta se numeşte „American Bar" şi se află în incinta Hotelului Savoy din capitala britanică.

„American Bar” îşi datorează numele călătoriilor transatlantice care au devenit populare şi ieftine la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea. În urma acestor călătorii, în Londra au apărut mai multe aşa numite „baruri americane". Particularitatea lor era că serveau băuturi cunoscute azi drept cocktailuri.

Barul hotelului Savoy, din Piața Trafalgar, este unul dintre puţinele care au supravieţuit până în zilele noastre.

Erik Lorincz, barman la American Bar: „American Bar se află în acest loc din 1903. A fost întotdeaua o destinaţie pentru un cocktail, pentru că pe atunci nu erau multe baruri care să ofere cocktailuri. În anii '20 sau '30, a apărut o carte publicată de Harry Craddock, primul barman-şef de aici, şi care e considerată şi azi biblia cocktailurilor."

Aşadar, e un bar cu istorie. Dar, în loc să se agaţe de trecut, barmanii de aici au continuat să experimenteze noi băuturi, reţete şi arome. În prezent, le oferă clienţilor o veritabilă călătorie de pe o coasta pe altă a Marii Britanii, folosind ingrediente specifice diferitelor zone. De exemplu, Kentish Cob conţine rom de opt ani, un suc de alune acidulat, sirop de plante fermentate şi vermut. Dar preţul nu tocmai mic: 20 de lire.

William Drew, redactor-şef The World's 50 Best Bars:Ce e fascinant la un bar ca acesta e că a reuşit să rămână relevant şi contemporan, chiar dacă e unul dintre cele mai vechi baruri, e aici de 125 de ani. Are o istorie incredibilă, dar nu e încremenit în trecut, e în mare măsură un bar din 2017."

Cel mai bun bar din lume are, însă, în meniu şi numeroase cocktailuri fără alcool. Cum ar fi, de pildă, Art Deco - pe baza de siropuri de eucalipt şi mentă.

Erik Lorincz, barman la American Bar: „Acum există această preocupare pentru traiul sănătos, oamenilor le pasă ce beau, ce mănâncă, iar pentru noi e important să le oferim oaspeţilor băutura potrivită. Aşa că mai întâi punem întrebări şi apoi le trimitem băutură la masă."

Faptul că acest local a fost desemnat primul în acest clasament nu e tocmai o surpriză. Anul trecut a ieşit pe locul al doilea, după „Dead Rabbit" din New York.

VIDEO PROTVPLUS.RO