Motivul pentru care Frederik, prințul moștenitor din Danemarca, nu a fost lăsat să intre în bar


Ultimul update: Luni 28 August 2017 19:39
Data publicarii: Marti 22 August 2017 11:54
Categorie: Stiri externe
Frederik, prinţului moştenitor al Danemarcei

Prinţului moştenitor al Danemarcei Frederik nu i s-a permis să intre într-un bar, în Australia, pentru că nu avea documente de identitate cu care să-şi dovedească vârsta, scrie marţi presa locală, citată de DPA.

Prinţul, în vârstă de 49 de ani, a încercat să intre în weekend în barul Jade Buddha, la Brisbane, însă a rămas uimit când i s-a spus că el şi anturajul său au nevoie de documente de identificare pentru a intra, potrivit cotidianului The Courier Mail.

Frederik şi anturajul său au plecat şi s-au întors după 15 minute, dar au avut nevoie de ajutorul a şapte agenţi de poliţie diplomatici pentru a-l asigura pe managerul barului că au puterea să anuleze cerinţele de identificare.

Statul Queensland are o legislaţie dură în domeniul consumului de alcool, care prevede identificarea în baza unui permis auto local sau a unui paşaport străin în anumite localuri deschise după miezul nopţii, în anumite cartiere.

Această legislaţie, introdusă în iulie ”cu scopul de a minimiza riscul pagubelor produse de (consumul de) alcool”, este catalogată de ziarul The Courier-Mail drept ”excesiv de dură”, iar incidentul drept ”o eroare indusă de criză”.

Coproprietarul barului Phil Hogan a declarat pentru ziar că demnitari străini ar trebui să fie scoşi de sub incidenţa acestei legislaţii.

Este o lege stupidă. Am crezut dintotdeauna că va fi un coşmar. Întreaga situaţie este un coşmar în privinţa turiştilor. Este o prostie. O exagerare”, a apreciat Hogan.

Prinţul Frederik a cunoscut-o pe soţia sa, Mary Donaldson, originată din Tasmania, într-un bar la Sydney, la Jocurile Olimpice, în 2000.

Sursa: News.ro

Printesa Charlotte, filmata in timp ce a avut o reactie agresiva. Ce a incercat ducesa de Cambridge sa ii ia din mana
Regele Arabiei Saudite a ordonat arestarea unui print saudit, dupa ce acesta a fost filmat in timp ce agresa fizic 2 barbati
VIDEO PROTVPLUS.RO