"Babyteeth – Prima iubire", câștigătorul TIFF 2020. „Tudor Giurgiu: TIFF 19 a învins COVID-19”

Ultima actualizare: 09-08-2020 09:42

S-a scris la Cluj-Napoca încă un capitol din povestea TIFF, unul al câștigătorilor. Au fost anunțate premiile ediției cu numărul 19, iar o peliculă australiană a cucerit atât juriul, cât și publicul.

Trofeul Transilvania în valoare de 10.000 de euro a fost câștigat de filmul "Babyteeth – Prima iubire", în regia lui Shannon Murphy.

La gala organizată aseară în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca au participat zeci de invitaţi, printre care ministrul Culturii. Oficialul a înmânat unul dintre numeroasele premii ale festivalului.

În public, respectând măsurile impuse de pandemie, s-au aflat cinefili din diferite zone ale țării.

De la eveniment nu au lipsit ținutele speciale. De pildă, directorul artistic al festivalului a ales să poarte un combinezon - pentru a evidenţia faptul că siguranţa sanitară a fost primordială pentru organizatori.

Mihai Chirivlov, director artistic: "La o ediţie specială, un outfit special. Sunt foarte fericit că există oameni care au venit la Cluj fizic după atâtea şi atâtea luni în care totul s-a întâmplat virtual şi în care festivalul risca să se întâmple online."

Tudor Giurgiu, preşedinte TIFF: "După cum s-a exprimat cineva, TIFF 19 a învins COVID-19! E o mare bucurie să fim cu festivalul la final şi să nu fi avut probleme în organizare, totul a decurs extraordinar, oamenii au venit la filme."

Iubitorii de film pot urmări şi duminică proiecţii în aer liber.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO