Gelul "minune" pentru vindecarea ranilor deschise

Dată publicare: 12-08-2010 00:00
Dată actualizare: 08-05-2012 00:42


Laborator

Un gel care vindeca ranile deschise de cinci ori mai repede decat tratamentele actuale. Asta promit cercetatorii britanici care sustin ca noul lor medicament are succes inclusiv la bolnavii de diabet, reducand riscul hemoragiilor fatale.

Deocamdata, gelul cu pricina este in faza de testare, dar producatorii spera ca in cativa ani sa-l scoate pe piata, la 200 de dolari fiola.

Un pret piperat, mai ales ca tratamentul respectiv nu se reduce la o singura fiola. Chiar si asa, sustin producatorii, costurile se vor reduce semnificativ fata de prezent, cand pacientii care sufera de rani cronice ajung sa cheltuiasca si 20.000 de dolari, pana la vindecare. Dar de ce este acest gel, atat de bun fata de orice alt medicament?

"Gelul produs de noi inhiba o anume proteina, doar in zona ranii, si in schimb incurajeaza celulele sa se regenereze, vindecand ulceratia", a declarat unul dintre cercetatori.

Potrivit inventatorilor, gelul poate fi sansa a milioane de oameni, care sufera de rani ce raman deschise luni, uneori chiar ani intregi. Cei mai predispusi sunt diabeticii. In cazul lor, o rana deschisa nu este doar o sursa continua de infectie, dar le poate fi fatala, diabetul oprind coagularea sangelui.
 

Sursa: Pro TV

Tags: gel, rani, tratament,


VIDEO PROTVPLUS.RO