Ciocolata neagra-amaruie scade colesterolul
Consumul de ciocolata poate scadea colesterolul. Iata ce au demonstrat medicii chinezi care spun ca regula se aplica doar anumitor persoane.
Insa exista mult mai multe alimente la indemana pentru a nu aglomera vasele de sange cu grasimi. De exemplu, alunele in loc de crutoane si vinul rosu in locul cocteilurilor.
Nu numai ca este delicioasa, dar are si multiple beneficii. Vorbim despre ciocolata cu atat mai sanatoasa cu cat este mai neagra si mai amara.
Specialistii in nutritie spun ca polifenolii sunt antioxidanti puternici, implicati in mentinerea functionarii corecte a arterelor si a tesuturilor in general.
De asemenea, fibrele din belsug impiedica organismul sa acumuleze grasimi. Sunt si element cheie intr-o dieta de scadere in greutate. Fibre sunt prezente in cereale, legume de tot felul, in special radacinoasele: morcovi, pastarnac, telina.
Pentru a nu va aglomera vasele de sange cu grasimi puteti recurge la trucuri care sunt la indemana oricui. De exemplu, daca preferati bauturile dulci alcoolice inlocuiti-le cu un pahar de vin rosu. Studii recente arata ca anumite substante din vinul rosu previn imbatranirea prematura.
Alt truc este sa renuntati la unt in favoarea branzeturilor tartinabile light. Nu renuntati insa definitiv la grasimi pentru ca riscati probleme grave de sanatate.
La antreuri evitati cascavalul sau mezelurile si in niciun caz nu alegeti alimentele de tipul sticksrui sau grisine. Optati pentru alune , arahide sau chiar seminte care au effect de scaderea colesterolului.
In plus, persoanele care colesterolul crescut trebuie sa consume din plin leguminoase si pestele gras precum sardinele sau macroul.