Mituri si adevaruri despre o alimentatie corecta
Avem impresia ca stim ce sa mancam: mai putina carne rosie si mai multe fibre, mai putine grasimi saturate si mai multe legume si fructe. Gresit! Cel putin asta sustine o noua carte controversata semnata de nutritionistul Zoe Harcombe.
Mit: Grasimea este rea!
“Grasimea pura nu este atat de rea pentru noi, ci grasimile procesate sunt rele”, spune Harcombe.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“De ce avem aceasta idee, si anume „carnea este plina de grasimi saturate”? Intr-un cotlet de porc de 100g, exista 2,3g grasimi nesaturate si 1,5 g grasimi saturate. Grasimea este esentiala pentru fiecare celula din organism. In Marea Britanie, conform unui studiu efectuat in 2008 asupra comportamentului alimentar in familie, oamenii au un deficit de vitamine A, D si E, vitamine responsabile pentru o vedere buna, pentru sanatatea oaselor, pentru sanatatea mentala, cancer, circulatia sanguina, deci in concluzie pentru o inima sanatoasa. Aceasta si pentru ca evita grasimile. Asadar, trebuie sa mancam grasime naturala pentru a avea parte de aceste vitamine esentiale pentru organism".