Jos palaria in fata covrigarilor din Buzau!


Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 20:27
Data publicarii: Luni 10 August 2009 00:00
Categorie: Jos palaria

Are gaura, este auriu si fara el Buzaul ar fi un orasel oarecare. Desi este facut dupa o reteta primitiva: apa, faina si drojdie, si-a castigat respectul in lume: covrigul de Buzau a ajuns un produs acceptat de Uniunea Europeana.

Domnii de la Bruxelles l-au primit la masa lor plina de produse sofisticate. Asadar, Pro Tv spune astazi jos palaria in fata covrigarilor din Buzau.

Covrigul de Buzau a devenit marca inregistrata la Bruxelles, iar de la 1 ianuarie 2007 este produs european. Cum poate sa stea covrigelul nostru langa foetajul si martipanul Europei? Cum a reusit romanul sa se impuna cu un colacel facut din cele mai umile ingrediente: faina, apa, drojdie si un pic de zahar?

"Romanul intotdeauna a fost inventiv, intotdeauna a stiut sa faca din nimic ceva mare si intr-adevar covrigul a ajuns marca inregistrata tot din cauza romanului, pentru ca stie sa faca", ne raspunde doamna Doina, de meserie brutar.

Povestea spune ca celebrii covrigi au fost copti prima data la Buzau de negustorii greci, pe la 1800. Mergeau de minune cu bere si cu braga. De atunci si pana in ziua de azi, au ramas la fel de cautati.

Pentru nimeni insa nu este foarte clar care este reteta originala si in mainile cui se afla. Pentru Romania, Buzaul detine un record absolut: are 40 de covrigarii inregistrate si alte cateva zeci underground. Fiecare covrigar spune ca el si numai el detine reteta originala.

Un dosar gros a ajuns la domnii de la Bruxelles. Argumentele buzoienilor au fost simple: covrigul este foarte ecologic, sanatos, fara pic de euri.

Covrigul celor care fac meseria asta de-o viata este insa amar. Din cauza crizei, de la inceputul anului, patronii le-au luat muncitorilor bonurile de masa.

Astazi producatorii de covrigi mai au un singur dor. Ar vrea sa-i ajute careva sa-si vanda marfa si in Europa. Clienti ar avea deja printre buzoienii plecati la munca in strainattae.

Covrigarii recunosc ca nu fac avere din covrigi insa le ramane ceva mult mai de pret : mandria.

Tags: jos palaria,

Jos palaria pentru femeia de serviciu la toaleta de la Universitate!
Jos palaria pentru femeia de serviciu la toaleta de la Universitate!
VIDEO PROTVPLUS.RO
politie
Jos palaria in fata ofiterilor de la Serviciul Omoruri, Politia Capitalei!
Jos palaria in fata lui Sally Wood Lamont pentru actele sale caritabile!
Jos palaria in fata proiectului "Copacul de Hartie"
Jos palaria in fata Ionelei Danciu, mama tripletilor care a schimbat legea!
Jos palaria pentru Caroline Fernolend, care nu vrea sa renunte la traditie!
"Jos palaria" in fata aviatorilor romani!
Gimnastica
Jos palaria in fata junioarelor din lotul national de gimnastica!
Jos palaria in fata lui Mihai Dobrescu!
Campania "Jos palaria", imbratisata de tot mai multi romani!
Jos palaria in fata sefului Ocolului Silvic Sinaia!
Jos palaria in fata gospodarilor din Matca, gradinari din tata in fiu!
Jos palaria pentru doi arhitecti care viseaza sa infrumuseteze Bucurestiul