Lapte cu heroina pentru bebelusii care se nasc in sevraj

Dată publicare: 03-06-2011 17:46
Dată actualizare: 29-10-2012 13:46


Avem tot mai multi nou-nascuti care intra in sevraj din prima ora de viata. Nu au absolut nicio vina ca mama e dependenta de droguri, etnobotanice sau alcool.

La maternitatea Polizu, numarul mare de cazuri i-a constrans pe medici sa ceara ajutorul Agentiei Nationale Antidrog. Cel mai grav e ca mamele dependente fug din spital si isi lasa pruncii fara sansa de recuperare. Salvarea vine din partea medicilor care sunt antrenati le sa dea, in cantitati mici, lapte ce contine urme de drog.

Va dam exemplul unui bebelus de numai opt ore. Isi misca haotic mainile si picioarele, respira accelerat si deseori pulsul ii crestea la 200 de batai pe minut. Faptul ca nu mai lua heroina din sangele mamei ii provoca dureri cumplite. Abia mai putea scanci.

Gravidele dependente de cocaina, opiu, etonobotanice si alcool apar tot mai des.

Medicii sunt nevoiti sa decida daca trec bebelusul dependent pe morfina sau medicamente care sa-i trateze simptomele.

Mamele toxicomane intra ele insele in sevraj imediat dupa nastere. Multe fug din maternitate in halat si papuci de spital, ca sa-si procure doza. Copilul ramane asadar si fara lapte matern, care ar putea fi folosit de medici pentru desensibilizare treptata. Asa ca, 10 pana la 15% dintre acesti copii mor in prima luna de viata.

Un SMS trimis la 858 va pune 2 euro in contul acestor copii.
Si cei care nu se nasc din iubire merita sa creasca.


VIDEO PROTVPLUS.RO