Nigel Farage se teme că Marea Britanie ar putea rămâne în UE

Dată publicare: 14-01-2018 16:27
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Nigel Farage

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai fermi susţinători ai Brexit-ului, şi-a exprimat duminică îngrijorarea legată de posibilitatea ca votul britanicilor privind ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană să fie răsturnat.

Într-un interviu publicat de The Observer, Farage, fost lider al Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), a afirmat că un grup de susţinători ai rămânerii în UE, bine organizaţi şi beneficiind de finanţare, fac eforturi pentru ca procesul Brexit-ului să nu fie dus la bun sfârşit.

''Ei au o majoritate în parlament şi dacă nu ne organizăm am putea pierde victoria istorică ce a fost (referendumul privind) Brexit-ul'', a spus Nigel Farage.

În urmă cu câteva zile, Nigel Farage a subliniat că nu respinge ideea organizării unui al doilea referendum privind apartenenţa ţării sale la blocul comunitar, el explicând că tabăra favorabilă Brexit-ului ar ieşi din nou câştigătoare şi astfel s-ar pune capăt dezbaterii.

În referendumul din iunie 2016 privind oportunitatea ieşirii din UE, 51,9% dintre britanici, ceea ce înseamnă 17,4 milioane de persoane, s-au pronunţat pentru Brexit, în timp ce 48,1% (16,1 milioane de persoane) au votat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar.

Un sondaj de opinie realizat de ComRes şi publicat joi de The Daily Mirror pe un eşantion de 1.049 britanici cu drept de vot arată că 51% din populaţia Marii Britanii consideră că nu ar trebui organizat un nou referendum privind Brexit-ul. Totuşi, în cazul în care un astfel de referendum ar avea loc, 55% dintre britanici ar opta pentru rămânerea ţării lor în blocul comunitar, iar 45% pentru părăsirea UE.

În ultimele luni, Farage a respins constant speculaţiile unor opozanţi ai Brexitului, precum fostul premier Tony Blair, potrivit cărora în cazul unui nou referendum alegătorii britanici şi-ar putea schimba opinia în legătură cu oportunitatea ieşirii ţării lor din UE.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO