Momentul în care Theresa May e făcută ”femeie proastă”. Noile reguli pentru imigranţi


Ultimul update: Miercuri 19 Decembrie 2018 19:48
Data publicarii: Miercuri 19 Decembrie 2018 18:18
Categorie: Stiri Brexit

Cu 100 de zile înainte de BREXIT, guvernul britanic şi-a anunţat noile reguli pentru imigraţie, care vor fi introduse începând cu 2021.

Măsurile îi vor avantaja pe lucrătorii calificaţi, precum medicii şi inginerii. Cei necalificaţi, în schimb, nu vor primi automat drept de muncă, şi vor putea aplica doar pentru vize pe termen scurt.

Noile reguli oferă guvernului un control mai amplu asupra celor care vin în ţară - toţi vor avea nevoie de permisiune înainte să ajungă pe teritoriul britanic.

Libera circulaţie va fi înlocuită cu un sistem bazat pe "competențele şi expertiza" celor care vor să vină, şi nu pe ţara de origine. Prioritate vor avea lucrătorii calificaţi, care vor trebui să aibă un contract cu o companie şi să primească un salariu care să nu cadă sub un prag minim, ce nu a fost încă stabilit.

În schimb, nu vor mai exista cote de imigraţie pentru lucrătorii înalt-calificați, precum medicii, atât de necesari sistemului naţional de sănătate. În februarie, aici era nevoie de 10.000 de doctori şi 35.000 de asistente.

Lucrători înalt-calificați: medici, asistente, piloţi de aviaţie, muzicieni, brokeri, bibliotecari, jurnalişti, lucrători sociali, inspectori siguranţă alimentară, arhitecţi, avocaţi, anumite categorii de profesori.

Situaţia muncitorilor necalificaţi, precum cei din industria hotelieră şi a restaurantelor, se complică,pentru că ei nu vor putea obţine vize pe o perioadă mai lungă de 12 luni. Măsurile au stârnit îngrijorarea companiilor care se bazează pe angajaţi străini.

Caroline Nokes, ministrul imigraţiei: "Propunem un sistem de vize temporare, care le va oferi angajatorilor posibilitatea să procure personalul de care au nevoie, dar pe o perioadă scurtă de timp. Aceşti oameni vor veni aici, dar nu vor avea acces la sistemul de ajutoare sociale şi nu vor putea aduce membri ai familiei în grija lor.”

Cetăţenii statelor UE nu vor avea nevoie de viză pentru vizitele în scop turistic a căror durată nu depăşeşte şase luni.

În acest timp, oamenii de afaceri avertizează că un Brexit fără acord ar avea urmări catastrofale. Iar guvernul se pregăteşte pentru această situaţie, inclusiv pentru controale sporite la intrarea în ţară, în porturi şi aeroporturi.

Motiv pentru care Ministrerul Apărării va pune în stare de alertă 3.500 de militari, în eventualitatea în care va trebui să ajute alte departamente guvernamentale.

Nu-i de mirare că în Parlamentul de la Londra, spiritele se încing tot mai tare. La sesiunea săptămânala de întrebări din partea aleşilor, premierul Theresa May a avut o discuţie aprinsă cu liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn. Acesta a fost surprins de camere în timp ce părea că murmură cuvintele "femeie proastă", la adresa premierului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

May pregătește cea mai proastă variantă de Brexit. Mii de militari, gata să intervină
Ce categorii de migranți vor fi primiți în Marea Britanie după Brexit
VIDEO PROTVPLUS.RO