Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea care ar putea schimba tot ce știm despre Univers. S-ar putea să trăim într-un vid cosmic care încalcă legile

Galaxia noastră natală, Calea Lactee , este doar una dintre miliardele din universul nostru. Deci, în marea schemă a lucrurilor, nu suntem atât de speciali.

Conform unei liste din ce în ce mai mari de dovezi, trăim în punctul de încrucișare al unui gol cosmic uriaș - cel mai mare observat vreodată.

Astronomii au sugerat pentru prima dată un astfel de gol în 2013, iar dovezile pentru existența lui s-au acumulat de atunci.

Dar cel mai important lucru este că acest gol uriaș nu ar trebui să existe în primul rând. Dacă există, înseamnă că probabil ceva este în neregulă cu înțelegerea noastră a cosmosului.

Conform unei teorii fundamentale a cosmologiei numită principiul cosmologic, materia din univers ar trebui să fie distribuită uniform la scări foarte mari.

Motivul pentru care acest lucru contează este că, asumând uniformitate, oamenii de știință pot aplica aceleași legi ale fizicii obiectelor din apropiere ca și obiectelor de la marginile universului timpuriu.

Cu alte cuvinte, totul funcționează sub aceleași legi universale .

Este o abordare simplă și directă a studiului și înțelegerii universului nostru și sugerează că goluri - precum cel în care putem trăi - nu ar trebui să existe.

Cu toate acestea, observațiile multiple din ultimul deceniu sugerează că materia din univers se poate aglomera în regiuni cu densități mari și scăzute, ceea ce înseamnă că nu este atât de uniformă, până la urmă.

„Până acum este destul de clar că ne aflăm într-o subdensitate semnificativă”, a declarat Indranil Banik, cercetător postdoctoral la Universitatea St. Andrews, pentru Business Insider.

"Există câțiva oameni care încă se opun într-o măsură limitată. De exemplu, unii oameni au susținut în mod corect că un astfel de gol nu ar trebui să existe în modelul standard, ceea ce este adevărat. Din păcate, asta nu dovedește că nu există," a adăugat el.

Banik a fost coautor al unei lucrări publicate la sfârșitul anului trecut în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, care sugerează că putem trăi în apropierea centrului acestui gol – numit gol KBC – cu o lungime de aproximativ 2 miliarde de ani lumină.

Suficient de lată pentru a încăpea 20.000 de galaxii din Calea Lactee la rând, care se întind de la un capăt la altul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult