Modifica setarile cookie
Toate categoriile

PSD, despre cazul Kovesi: ”Aveți încredere în justiție. Va avea parte de un proces corect”

PSD transmite într-un mesaj pe Facebook că i se vor respecta drepturile și prezumția de nevinovăție fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

Laura Codruța Kovesi a fost informată, miercuri seară, cu câteva zile înainte de a fi audiată pentru postul de procuror european, că va fi anchetată de Secția de investigare a magistraților.

Opoziția a reacționat și a susținut că este o încercare de a o opri din cursă pe Kovesi. De asemenea, și fosta șefă a DNA a precizat că nu crede că este o coincidență.

PSD susține însă că nu trebuie politizat cazul și că trebuie să vorbească probele. Mai mult de atât, partidul condus de Liviu Dragnea afirmă că îi va respecta prezumția de nevinovăție și că legile adoptate recent vor garanta respectarea drepturilor.

Mesajul postat pe Facebook:

Citește și
Laura Codruta Kovesi si Liviu Dragnea
Reacția lui Kovesi după ce a aflat că este anchetată: ”Nu cred că este o coincidență”

”Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii” înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală”, nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!” 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult