Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele încercări de salvare a vasului de croazieră eșuat au fost fără succes. Ce se întâmplă cu cei 206 de turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un vas de croazieră australian, cu 206 de turiști la bord, a eșuat pe un banc de nisip în largul coastelor estice ale Groenlandei.  

Vasul este blocat de câteva zile și abia vineri seară va primi ajutorul unei ambarcațiuni a marinei militare a Danemarcei.

Nava a încercat să profite de flux pentru a scăpa din capcană, însă, în zadar.

Apoi, un vas de cercetare a încercat, tot fără succes, să o remorcheze.

Deși planurile de vacanță le-au fost date peste cap, turiștii de pe bord se bucură în continuare de tot confortul, a anunțat compania care deține vasul.

Cazuri de Covid la bordul navei 

Vasul de croazieră Ocean Explorer a eşuat în urmă cu patru zile într-o zonă îndepărtată din Arctica, ceea ce îngreunează operaţiunile de salvare.

Citește și
vas cargo soldati rusi
Putin și-a trimis „pirații” în Marea Neagră. Momentul în care soldații ruși au descins la bordul unui vas cargo

O a treia încercare de a elibera nava în timpul mareei nu s-a soldat cu succes şi, în plus, la bord au început să apară cazuri de COVID, relatează AFP.

Deşi se spera ca mareele mari de marţi şi miercuri să ajute la eliberarea navei, acestea nu au ridicat suficient de mult nava de 104 metri lungime.

Potrivit mărturiilor pasagerilor, citate de Associated Press, trei persoane aflate la bord au fost testate pozitiv pentru Covid-19 şi au fost plasate în izolare.

„Avem un medic la bord (...) Toată lumea este bine dispusă. Este un pic frustrant, dar suntem într-o parte frumoasă a lumii", au declarat doi dintre pasageri.

Cea mai apropiată navă de salvare se află încă la câteva zile distanţă şi nu se aşteaptă să poată interveni decât cel mai devreme vineri seara, dacă actualele condiţii meteorologice se menţin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult