Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Șeful NATO, anunțul care dă fiori Ucrainei: „Ar trebuie să fim pregătiți și pentru vești proaste”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța ar trebui să fie pregătită și pentru vești proaste din Ucraina.

Șeful NATO a făcut această declarație în timpul unui interviu acordat, sâmbătă, televizunii germane ARD. În momentul în care a fost întreba dacă se teme că situația din Ucraina se va înrăutăți în viitor, Stoltenberg a răspuns ferm: "Ar trebui să fim pregătiți și pentru vești proaste. Războaiele se dezvoltă în etape. Dar trebuie să sprijinim Ucraina atât în perioadele bune, cât și în cele rele".

Totodată, Jens Stoltenberg s subliniat că este crucială stimularea producției de muniții și a recunoscut că Alianța nu a reușit să facă cererii mari de muniții din partea Kievului.

„Cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât mai repede se va încheia războiul”

El a spus că Ucraina se află acum într-o "situație critică", dar a refuzat să recomande ce ar trebui să facă Kievul.

"Îi voi lăsa pe ucraineni și pe comandanții militari să ia aceste decizii operaționale dificile", a adăugat Stoltenberg, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Citește și
benjamin netanyahu
Israelul și-a făcut un mare dușman în rândul țărilor NATO. Cine acuză statul evreu de genocid în Gaza

El a comentat, de asemenea, provocările cu care se confruntă industria europeană de apărare: "Una dintre problemele pe care ar trebui să le abordăm este fragmentarea industriei europene de apărare".

Șeful NATO crede că acest lucru este în interesul Europei și este bun pentru locurile de muncă din industrie. El a spus că este important să nu permitem ca prețurile munițiilor să crească acum că cererea a urcat.

"Războaiele sunt în mod inerent imprevizibile. Dar știm că, cu cât sprijinim mai mult Ucraina, cu atât mai repede se va încheia războiul", a conchis oficialul NATO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult