Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia se laudă cu o nouă cucerire pe frontul din Ucraina. Acțiunea „de succes” a trupelor Kremlinului

Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele sale au preluat controlul asupra satului Urozhaine din estul regiunii ucrainene Doneţk, ceea ce ar fi ultima dintr-o serie de cuceriri de după capturarea oraşului strategic Avdiivka în februarie.

Bloggeri ucraineni au afirmat că forţele Kievului au cedat controlul asupra satului, situat la sud-vest de oraşul Doneţk, controlat de ruşi. Armata ucraineană susţine că luptele sunt încă în desfăşurare în zonă, relatează Reuters, citată de News.ro.

"Ca urmare a unor acţiuni de succes, grupul de forţe "est" a preluat controlul asupra localităţii Urozhaine din regiunea Doneţk... şi desfăşoară operaţiuni de curăţare a zonei şi deminare", a transmis Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Satul a intrat sub controlul Rusiei la începutul invaziei din februarie 2022, dar Ucraina a recucerit aşezarea de lângă râul Mokri Yaly în iulie 2023.

Ucraina, fără reacție

Operaţiunea a făcut parte din contraofensiva Ucrainei în zonele sudice şi estice de-a lungul liniei frontului de 1.000 km, care a înregistrat doar progrese limitate.

Citește și
vladimir putin
Sinceritate dezarmantă a Kievului: Au existat mai multe tentative de asasinare a lui Putin. Cine era să-l ucidă după invazie

Statul Major al forţelor armate ucrainene, într-un raport de duminică dimineaţă, a precizat doar că Rusia a lansat 18 atacuri asupra Urozhaine şi a altor localităţi din apropiere. Acesta nu a făcut nicio menţiune cu privire la sat într-un raport de după-amiază.

DeepState, un popular blog militar ucrainean, a raportat duminică capturarea Urozhaine, afirmând că forţele ruse au lansat "atacuri în masă în sudul satului".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult