Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Planul de ucidere a Reginei Elisabeta. Suverana a fost în pericol în timpul unei vizite oficiale în SUA

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost ținta unei amenințări de asasinat în urmă cu 40 de ani, înaintea unei călătorii în Statele Unite, potrivit unui dosar publicat recent de FBI.

În paginile dosarului au fost redactate pregătirile pentru mai multe călătorii ale Reginei Elisabeta în SUA, inclusiv un tur oficial pe Coasta de Vest alături de soțul ei, Prințul Philip, în 1983, scrie CNN.

Unul dintre documente detaliează un pont primit de poliția din San Francisco, cu o lună înaintea acelei vizite, cu privire la un apel telefonic efectuat de „un bărbat care susținea că fiica lui a fost ucisă în Irlanda de Nord cu un glonț de cauciuc”.

„Acest bărbat a continuat să susțină că va încerca să o rănească pe Regina Elisabeta și că va face asta ori prin aruncarea unui obiect de pe Podul Golden Gate pe Iahtul Regal Britannia, ori că va încerca să o omoare când va vizita Parcul Național Yosemite”.

În același document este specificat că „Serviciul Secret intenționează să închidă aleile de pe Golden Gate atunci când iahtul se apropie”.

Citește și
primul portert oficiual după incoronare
Primul portret oficial al Regelui Charles al III-lea, după încoronare. Ce este diferit față de Regina Elisabeta FOTO

Nu există nicio mențiune despre măsurile de precauție care ar fi putut fi luate în parcul național. De asemenea, dosarul nu dezvăluie dacă au fost făcute arestări.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult