Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O lege anti-fumat dură din Noua Zeelandă va fi abrogată. Ar fi interzis fumatul pentru toți cei născuți după 2009

Noua Zeelandă va abroga, marți, o lege, premieră mondială, care interzice vânzarea de tutun pentru generațiile viitoare, a anunțat guvernul.

Pregătite să intre în vigoare începând cu luna iulie, cele mai stricte norme antitabac din lume ar fi interzis vânzările către cei născuți după 1 ianuarie 2009, ar fi redus conținutul de nicotină din produsele din tutun afumat și ar fi redus cu peste 90% numărul comercianților cu amănuntul de tutun.

Noul guvern de coaliție ales în octombrie a confirmat că abrogarea legii va avea loc, marți, ca o chestiune de urgență, permițându-i să anuleze legea fără a solicita comentariile publicului, în conformitate cu planurile anunțate anterior. Ministrul adjunct al Sănătății, Casey Costello, a declarat că guvernul de coaliție era hotărât să reducă fumatul, dar adopta o abordare reglementară diferită pentru a descuraja obiceiul și a reduce prejudiciile cauzate de acesta. „În curând, voi prezenta cabinetului un pachet de măsuri pentru a mări instrumentele disponibile pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat”, a spus Costello, adăugând că reglementările privind vaparea vor fi, de asemenea, consolidate pentru a descuraja tinerii. Decizia, puternic criticată pentru impactul său probabil asupra rezultatelor de sănătate din Noua Zeelandă, a fost, de asemenea, contestată din cauza temerilor că ar putea avea un impact mai mare asupra populațiilor Maori și Pasifika, grupuri cu rate mai mari de fumat. Revocarea se opune evidenței robuste din cercetare, ignoră măsurile susținute ferm de liderii Maori și va menține inechitățile în domeniul sănătății, a declarat cercetătoarea de la Universitatea Otago, Janet Hoek.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult