Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Musk aruncă noi cifre la întâmplare în piață. Susține că roboții ar putea face din Tesla o companie de 25 trilioane de dolari

Întreaga valoare a S&P 500 se ridică în prezent la 45,5 trilioane de dolari, potrivit FactSet.

Elon Musk a susținut joi că roboții umanoizi Optimus ai companiei sale ar putea în cele din urmă face ca producătorul de automobile să valoreze mai mult de jumătate din totalul S&P 500.

Musk, care s-a caracterizat drept „optimist din punct de vedere patologic” la adunarea anuală a acționarilor din 2024 de la Austin, Texas, a spus că Tesla se angajează nu doar într-un „nou capitol” în viața sa, ci este pe cale să scrie o „carte nouă”.

Optimus pare a fi unul dintre personajele principale.

Tesla și-a dezvăluit pentru prima dată planurile de a lucra la roboți umanoizi în 2021, în cadrul unui eveniment de Ziua AI, scoțând la trap un dansator într-un costum care arăta ca un robot elegant și androgin.

În ianuarie, Tesla a arătat roboții Optimus care pliau rufele într-un videoclip demonstrativ care a fost imediat criticat de inginerii robotici pentru că este înșelător. Roboții nu erau autonomi, ci mai degrabă erau operați cu oameni la comenzi.

La evenimentul pentru acționari de joi, Musk nu a divulgat exact ce poate face Optimus astăzi.

El a sugerat că într-o zi roboții vor evolua ca R2-D2 și C-3PO în Star Wars.

Ei ar putea să gătească sau să facă curat pentru tine, să facă lucrări în fabrică sau chiar să-ți învețe copiii, a sugerat Musk.

În ceea ce privește valoarea pentru acționari, Musk a spus că Optimus ar putea fi catalizatorul pentru ridicarea capitalizării pieței Tesla la 25 de trilioane de dolari într-o zi.

Adresându-se unei mulțimi formată în mare parte din fani într-un auditoriu de la Gigafactory, Musk a promis că Tesla va trece la „producție limitată” de Optimus în 2025 și va testa roboți umanoizi în propriile fabrici anul viitor.

Compania, a prezis el, va avea „peste 1.000 sau câteva mii de roboți Optimus care lucrează la Tesla” în 2025.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult