Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Medvedev afirmă că Polonia riscă să-și piardă statalitatea: "O vom trata exact ca pe un inamic istoric"

Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai importanți aliați ai lui Vladimir Putin, a avertizat, joi, Polonia - țară membră NATO - că este considerată de către Rusia un "inamic periculos".

De asemenea, Medvedev a afirmat că Polonia riscă să-și piardă calitatea de stat dacă va continua pe direcția actuală, informează Reuters.

Fostul președinte și premier rus, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a făcut aceste comentarii într-un articol de 8.000 de cuvinte despre relațiile ruso-poloneze.

"O vom trata exact ca pe un inamic istoric. Dacă nu există nicio speranță de reconciliere cu inamicul, Rusia ar trebui să aibă doar o singură atitudine și foarte dură în ceea ce privește soarta lui", a afirmat Medvedev.

"Istoria a dat de mai multe ori un verdict necruțător polonezilor obraznici: oricât de ambițioase ar fi planurile revanșarde, prăbușirea lor ar putea duce la moartea statalității poloneze în întregime", a mai spus acesta.

Citește și
Medvedev: Rusia ar putea naționaliza averile străinilor. Fostul președinte spune că e ”profund indiferent” la sancțiuni
Medvedev spune că soldații britanici care vor antrena trupe ucrainene ar putea fi ținte legitime pentru armata rusă

Deocamdată, Varșovia nu a comentat afirmațiile făcute de Dmitri Medvedev.

Războiul din Ucraina a dus relațiile deja tensionate dintre Polonia și Rusia la noi minime.

Polonia, care a sprijinit Ucraina, a acuzat Rusia că încearcă să destabilizeze țara prin campanii de dezinformare și spionaj.

La rândul său, Moscova a condamnat "poziția ostilă" a Varșoviei față de ea și față de interesele rusești din Polonia.

Medvedev, care s-a prezentat ca un modernizator liberal atunci când a fost președinte al Rusiei, între 2008 și 2012, a devenit una dintre vocile puternice ale Kremlinului, cu o atitudine anti-occidentală, insultând de multe ori Vestul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult