Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lavrov susține că Occidentul „nu a reușit să izoleze Rusia” și că „acum, prima putere economică din lume este China”

Eforturile Washingtonului și ale sateliților săi de a izola Moscova au eșuat complet, majoritatea globală nefiind dispusă „să scoată castanele din foc” pentru fostele puteri coloniale, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, sâmbătă, că "politica Occidentului de a izola Rusia a eșuat complet", adăugând că este "normal" ca Statele Unite și aliații săi să nu reușească să "forțeze comunitatea internațională să trăiască în conformitate cu inventata 'ordine bazată pe reguli'", notează Baha.

"Pare firesc ca eforturile Washingtonului și ale sateliților săi de a inversa cursul istoriei și de a forța comunitatea internațională să respecte o 'ordine mondială bazată pe reguli' să fi eșuat. Voi menționa doar cursul complet eșuat spre izolarea Rusiei pe care occidentalii l-au urmărit", a precizat Lavrov.

Lavrov ridică-n slăvi China

"Majoritatea țărilor locuite de aproximativ 85% din populația lumii sunt reticente în a scoate castanele din foc pentru fostele puteri coloniale", a adăugat el.

Mai mult, Lavrov a susținut că puterea economică a membrilor G7 s-a redus semnificativ în ultimele trei decenii. "Acum, prima putere economică din lume, în ceea ce privește paritatea puterii de cumpărare, este China, care combină cu abilitate mecanismele de piață și metodele guvernamentale de reglementare", a completat șeful diplomației ruse, potrivit TASS.

Citește și
Lavrov la ONU
„Un circ absolut ipocrit”. Kiev reacționează la declarațiile cinice ale lui Serghei Lavrov la ONU

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult