Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Faceți cunoștință cu „Hambarul blindat”. Trupele ruse transformă tancurile în adevărați monștri pentru a-i proteja de drone

Cu ceva timp în urmă, pe canalele de Telegram rusești și ucrainene au apărut fotografii și videoclipuri dedicate războiului cu un vehicul blindat ciudat, al cărui contur semăna cu o casă sau un hambar.

Sub plăcile de blindaj se afla un tanc T-80 al armatei ruse, avariat în luptă.

În loc de o reparație completă, armata rusă a decis să protejeze vehiculul cu un cocon blindat suplimentar.

Această protecție, potrivit creatorilor săi, ar trebui să protejeze tancul de atacurile cu drone. Armata rusă a poreclit T-80 „modificat” „Tsar-Barbecue” - se pare că sunt chiar mândri de asta, scrie publicația Meduza.

Armata ucraineană râde de „grătar” și îl numește „hambar blindat”.

Armata rusă transformă acum vehiculele blindate de teren în „grătare”, încercând, de asemenea, să le protejeze de drone.

Problemele „grătarelor țar” sunt direct legate de noile lor avantaje - astfel de „șoproane blindate” nu mai pot îndeplini funcțiile tancurilor convenționale: turelele lor nu se rotesc;

Un astfel de echipament nu mai poate efectua foc de artilerie cu drepturi depline.

Cu toate acestea, până când se va inventa o protecție mai bună împotriva dronelor, o astfel de tehnologie incredibilă va continua să apară pe câmpul de luptă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult