Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Armata chineză ar putea dispune de o tehnologie prin care să descopere orice submarin

China dezvoltă sateliţi cu abilitatea de a detecta submarine scufundate până la o adâncime de până la 500 de metri, mai mult decât capacitatea de scufundare a majorităţii submarinelor existente, relatează Bussines Insider.

Odată devoltată, tehnologia chineză ar fi superioară celei americane, care are capacitatea de a detecta submarine aflate la cel mult 200 de metri adâncime. În plus, ar avea capacitatea de a detecta majoritatea tipurilor de submarine aflate în uz.

De exemplu, submarinele nucleare americane din clasele Ohio şi Virginia se pot scufunda la aproximativ 240 de metri adâncime. În timp ce un submarin din clasa Seawolf poate atinge adâncimi de cel mult 490 de metri. Iar un submarin rusesc din clasa Borei are o capacitate maximă de scufundare de aproximativ 450 de metri.

La proiect, denumit "Proiectul Guanlan", iau parte peste 20 de centre de cercetare şi de universităţi din China.

Pentru China o astfel de tehnologie ar avea o importanţă mare şi datorită faptului că posedă o flotă de submarine relativ veche - sau bazată pe modele ce utilizează tehnologie învechită. În plus, marea majoritate a submarinelor chinezeşti sunt diesel, adică submarine care de regulă nu sunt utilizate decât în apropierea propriilor coaste.

Citește și
nave
Cât de aproape s-a aflat nava de război chineză de cea americană. Erau la câteva secunde de o coliziune

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult