Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetător din SUA: Nu vom avea un vaccin anti-COVID prea curând, nu ascultați politicienii

Un important cercetător din SUA a declarat miercuri că oamenii nu ar trebui să se aștepte la un vaccin COVID-19 prea curand.

William Haseltine, cunoscut pentru lucrările sale deste HIV, a transmis că nu conteaza pe un vaccin în viitorul apropiat, potrivit FoxNews.

"Nu ascultați politicienii care vă fac promisiuni electorale, pentru că de fiecare dată când s-a încercat realizarea unui vaccin - pentru SARS sau MERS - nu a fost cu succes", a transmis acesta.

El a spus că vaccinurile dezvoltate în trecut pentru alte tipuri de coronavirusuri nu au reușit să protejeze mucoasele din nasul persoanelor infectate, locul pe unde virusul intră în mod normal în organism.

În loc să se bazeze pe un vaccin pentru a stopa pandemia de coronavirus, Haseltine consideră că cea mai bună modalitate de a gestiona criza este urmărirea atentă a infecțiilor, precum și aplicarea unor măsuri stricte de izolare.

Citește și
Coronavirus
Coronavirus România, LIVE UPDATE 21 mai. Peste 17.500 de pacienți cu Covid-19, 198 de cazuri noi

Pandemia declanşată de noul coronavirus a atins un nou prag psihologic, în contextul în care numărul total al cazurilor confirmate pe plan mondial a depăşit 5 milioane, după ce rata de infectare a crescut în America Latină, iar situaţia a început să se amelioreze în Europa şi în Statele Unite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult