Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun experții despre prețul gazului și cel al petrolului: ”O să rămânem blocați în aceste prețuri ridicate”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După creșterile istorice din ultima perioadă, prețul gazului și cel al petrolului și-a mai potolit evoluția.

Piețele internaționale reacționează, printre altele, la anunțurile Uniunii Europene care încearcă să găsească noi surse de gaz și să îl înlocuiască în următorii ani pe cel rusesc.

Însă, tariful rămâne unul ridicat față de luna trecută, înainte să înceapă războiul și nu sunt semne că va scădea prea curând, spun specialiștii.

Mihnea Cătuți, specialist în energie, a fost invitatul colegei noastre Ștefana Todică la iBani, unde a explicat creșterile de prețuri, dar și ce soluții avem.

Puteți urmări emisiunea de la ora 10, pe site-ul nostru, stirileprotv.ro.

Citește și
petrol burse
Analiză XTB: Prețurile petrolului vor pendula între 200 dolari pe baril și sub 100 de dolari

Mihnea Cătuți, specialist în energie, EPG: "Din păcate, o să rămânem blocați în aceste prețuri ridicate și vedem semnale că ne așteptăm undeva la doi ani, cel puțin, de prețuri ridicate. Bineînțeles că va exista volatilitate în continuare, nu știm ce o să se întâmple în timpul războiului, nu știm ce alte măsuri și sancțiuni se vor lua în viitor. Dacă vor fi scăderi de prețuri, noi s-ar putea să vedem încă un an de acum încolo facturi mari. Nu ne putem aștepta la o reducere de preț pentru o bună perioadă de timp de acum încolo și statul, noi, fiecare trebuie să ne pregătim să ne adaptăm la această realitate, oricât de dură și de dificilă este ea."

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult