Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autoritățile din Kiev plănuiesc evacuarea cetățenilor, dacă orașul rămâne fără electricitate

Autoritățile din Kiev nu exclud faptul că orașul ar putea rămâne, în curând, fără curent electric. Oficialii iau în calcul evacuarea celor 3 milioane de rezidenți rămași în capitala Ucrainei, dacă sistemul energetic se va prăbuși.

În Ucraina, situația este deja gravă, având în vedere că 40% din infrastructura energetică a țării e avariată sau distrusă, informează The New York Times. Din acest motiv, autoritățile au luat câteva măsuri menite să vină în sprijinul populației.

De exemplu, în Kiev, serviciile municipale lucrează la înființarea a o mie de adăposturi încălzite. Acestea vor funcționa și ca buncăre, în care oamenii se vor adăposit în timp ce inginerii vor repara centralele bombardate de forțele ruse.

Într-o încercare disperată de a împiedica defectarea completă a rețelei, Compania Națională Energetică a impus deja perioade de economisire a energiei electrice în șapte regiuni din Ucraina.

Analiștii consideră că situația critică în care se găsește Ucraina reprezintă rezultatul bombardamentelor efectuate de ruși asupra infrastructurii vitale a țării, tactică la care Putin a apelat după ce armata sa a suferit eșecuri repetate pe câmpul de luptă.

Citește și
coada pentru apa Kiev
Oamenii din Kiev au stat la coadă pentru apă, după ce rușii au lovit instalaţii cheie din toată ţara. VIDEO

„Suntem conștienți că, dacă Rusia continuă astfel de atacuri, s-ar putea să pierdem întregul sistem electric”, a declarat Roman Tkachuk, directorul de securitate al guvernului municipal din Kiev. Acesta a precizat că alimentarea cu apă a populației depinde de electricitate.

Tkaciuk a mai spus că autoritățile gestionează momentan situația și se iau „toate măsurile pentru a proteja sistemul de furnizare cu energie”.

Oficialii din Kiev au fost informați că vor fi înștiințați cu cel puțin 12 ore înainte că populația ar trebui să înceapă să fie evacuată întrucât infrastructura nu mai poate susține povara energetică și e pe cale să cedeze.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult