Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Amenințare ireală a lui Kim Jong Un: ”Coreea de Nord va distruge complet Coreea de Sud”. Mesaj către ”gangsterii” de la Seul

Coreea de Nord va distruge complet Coreea de Nord, dacă va fi provocată militar, a amenințat dictatorul Kim Jong Un. Liderul nord-coreean a transmis ”gangsterilor” de la Seul că ”nu va evita niciun război”.  

”Nu vom ezita să folosim întregul arsenal de mijloace și forțe pentru a distruge complet Republica Coreea”, a declarat Kim Jong Un în timpul unei vizite la o fabrică din industria de apărare, potrivit KCNA, agenția de presă de stat nord-coreeană, preluată de omoloaga sa rusă, TASS.

Liderul nord-coreean a menționat că Phenianul nu intenționează să provoace „unilateral evenimente majore cu forța sa de suprimare în Peninsula Coreeană”, dar „nici nu va evita un război”, mai arată sursa citată.

Potrivit acesteia, urmărirea unei politici de confruntare cu Phenianul este sinucigașă pentru Seul și, în cazul unei provocări militare, Republica Populară Democrată Coreea (RPDC) va fi pregătită să-și angajeze întregul arsenal pentru a elimina Republica Coreea (Coreea de Sud-n.red.).

„Dacă Republica Coreea încearcă să-și folosească forțele armate împotriva statului nostru sau să ne amenințe suveranitatea și securitatea, nu vom ezita să folosim întregul arsenal de mijloace și forțe pentru a distruge complet Republica Coreea”, a spus Kim în timpul vizitei de lucru la fabrica de armament.

Citește și
Coreea de Nord a lansat peste 60 de obuze
Sora lui Kim Jong Un a negat că ar fi fost trase obuze în apropierea insulei Yeonpyeong
Kim Jong Un, despre ”gangsterii” din Coreea de Sud și ”erorile politicii sinucigașe”

„Până când gangsterii care conduc Republica Coreea își vor da seama de erorile politicii sinucigașe de confruntare cu RPDC, republica noastră va continua invariabil cu acțiuni practice naturale, bazate pe principiile unei lupte corecte”, a adăugat el.

Pe 5 ianuarie, unitățile nord-coreene de artilerie de coastă au organizat exerciții militare, trăgând 192 de cartușe în ținte ipotetice din apele insulelor sud-coreene Yeonpyeong și Baengnyeongdo, dar la nord de Northern Limit Line (NLL), pe care Seul o consideră de facto granița maritimă.

Ca răspuns, forțele armate ale Coreei de Sud au organizat exerciții reciproce, trăgând aproximativ 400 de cartușe. Seul a remarcat că obuzele nord-coreene au explodat în zona tampon.

Acordul intercoreean din 19 septembrie 2018 privind reducerea tensiunilor a stabilit zone tampon maritime în care este interzis focul de artilerie asupra țintelor ipotetice. În noiembrie anul trecut, Phenianul a respins complet acordul după ce Seulul a încetat să respecte unele dintre prevederile sale ca răspuns la lansarea unui satelit de informații nord-coreean.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult