Modifica setarile cookie
Toate categoriile

iBani | Apartamentele și casele s-au scumpit. Cum ar putea evolua prețurile acestora până la finalul anului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă vreți să cumpărați o locuință, decizia nu e tocmai ușor de luat. Apartamentele și casele s-au scumpit în ultima perioadă.

În ultima lună s-au majorat cu peste trei procente, în medie, la nivel național, arată datele unei platforme de anunțuri imobiliare.

Ștefana Todică: Casele și apartamentele s-au scumpit. E momentul să cumpărăm acum o locuință? Care sunt așteptările privind prețurile? Alexandra Smedoiu, analist economic, CFA: „Pentru că suntem într-o perioadă de maximă incertitudine, părerea mea este că prețurile nu vor fluctua foarte mult, deci nu mă aștept la creșteri spectaculoase în continuare, însă de asemenea ce cred că se va întâmpla sau ce cred că nu se va întâmpla, prețurile nu vor scădea sau în niciun caz nu vor scădea spectaculos. Sunt totuși câțiva factori care acționează împotriva unei scăderi sau a unei scăderi semnificative a prețurilor. În primul rând, dacă ne uităm la costul construcției, acesta a crescut foarte mult. Dacă ne uităm la apartamente sau complexuri rezidențiale noi, acolo unde costurile de construcție cresc foarte mult, vorbim de o treime mai mult la anumite materiale de construcții sau chiar și mai mult, dezvoltatorii nu au cum să acopere această creștere de prețuri, reducând prețurile. Deci, chiar dacă prețurile nu vor mai crește și devoltatorii își vor micșora marjele, ei nu cred că vor lucra în pierdere sau, în niciun caz, pe termen lung. Din acest punct de vedere există o limită sub care prețurile nu pot coborî datorită acestui cost de construcție.”

Cum ar putea evolua prețurile până la finalul anului, aflăm la iBani, în VIDEO atașat.

 

Citește și
ibani
Cum ne putem organiza de Paște pentru a nu cheltui mult și a ajunge să aruncăm mâncare

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult