Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decizia luată de cea mai mare bancă din România cu privire la majorarea comisioanelor, de la 1 ianuarie 2024

Banca Transilvania renunță la majorarea comisioanelor de la 1 ianuarie 2024, la scurt timp după ce a anunțat că va crește comisioanele pentru operațiunile persoanelor fizice și ale firmelor, în special cele legate de tranzacțiile la ghișeu.  

„Am decis să renunțăm la majorarea comisioanelor”, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții băncii, care a postat anunțul și pe site-ul său. Banca Transilvania a precizat că nu există nicio legătură între creșterile de comisioane și reducerea plafoanelor cash – deși cele două s-au suprapus - decizia privind comisioanele fiind luată înainte de modificările legislative.

Banca ar fi urmat să majoreze comisionul de retragere numerar de la ghișeu la 0,9% sau minimum 9 lei pentru persoanele fizice și la 1% sau minimum 19 lei pentru firme.

Premierul Ciolacu a acuzat lăcomia băncilor

Comisionul de depunere numerar ar fi urmat să crească de asemenea, precum și cel pentru ordinele de plată realizate la ghișeu.

Și UniCredit a anunțat majorarea comisioanelor, în relația cu persoanele fizice, dar de la 1 martie 2024.

Citește și
ibani bani vacanta comisioane
iBani. Cum scăpăm de cheltuieli nedorite și comisioane în vacanță

După anunțurile privind creșterile de comisioane, premierul Marcel Ciolacu a acuzat lăcomia băncilor și a anunțat că se va întâlni cu reprezentanții Băncii Naționale a României, cei ai băncilor comerciale, precum și cu societatea civilă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult