Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun elevii despre proba la Limba Română de la Evaluarea Națională

Your browser doesn't support HTML5 video.

E o zi de foc pentru cei 160.000 de absolvenți de gimnaziu, care au încheiat prima probă a Evaluării Naționale.

Este fără îndoială o încercare grea, spun profesorii, pentru o generație care a prins doi ani de pandemie și alte trei luni de grevă generală în învățământ. Cei mai mulți candidați spun că subiectele au fost relativ accesibile. Cea mai amplă cerință a fost caracterizarea unui personaj din romanul "Cireșarii".

Găsiți aici rezolvarea subiectelor.

Tensionați, dar încrezători, cei mai mulți candidați au venit la centrele de examen cu gândul la relaxarea de după prima probă.

„O să stau un pic liniștit, apoi iar mă apuc de învățat, apoi gata, vacanță!”

... și, evident, speră la o recompensă pentru o notă mare.

Unii și-au luat răsplata în avans.

„Și-a luat un mountain bike.”

Deci, sunt nevoiți să se dea tot ce pot la ambele probe.

Copiii au primit un mesaj de susținere și de la conducerea ministerului Educației - "Curaj și inspirație! Am încredere că veți fi mai puternici decât emoțiile voastre!”

Probabil că echipei ministeriale i s-a părut această încurajare suficient de inspirată, cât să fie reciclată… este aproape identică cu cea din mesajul de anul trecut. Între timp, sistemul le cere originalitate puștilor de 14 ani... care au totuși o galerie extraordinară! Echipa națională de fotbal a postat un filmuleț cu mijlocașul Răzvan Marin, care spune “vă ținem pumnii, așa cum și voi o faceți pentru noi”.

Răzvan Marin: „Nu doar noi avem de trecut un test important zilele acestea, ci și elevii de clasa a opta. Așa că vă urăm mult succes, dragi elevi.”

Ce așteaptă părinții și profesorii de la viitorii boboci de clasa a noua? Să se autodepășească. Reamintim că, la simularea din februarie, 83% dintre candidați au luat sub 7 și 56% au primit sub 5. Și la română mai mult de un sfert n-au sărit pragul corijenței.

După o zi de pauză, joi urmează probă la matematică. Primele rezultate, înainte de contestații, vor fi afișate pe 3 iulie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult