Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Conectat la România”. Cum pot primi ajutor de specialitate gratuit românii din diaspora care vor să revină în țară

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile de la București au numărat 5,7 milioane de români în diaspora, dar în realitate numărul celor plecați este mult mai mare.

În ultimii ani, unii au decis, totuşi, să se întoarcă în țară - fie că s-au angajat aici, fie că și-au deschis afaceri proprii.

Dacă şi alţii vor să revină, oameni de afaceri le oferă ajutor de specialitate, în mod gratuit.

Despre cum pot fi ajutați cei de peste hotare să ia deciziile cele mai bune la întoarcerea în România, vorbește antreprenorul Marius Bostan. Acesta este invitatul Laurei Culiță în emisiunea „Conectat la România”, difuzată în vineri seară, de la ora 20.00, pe știrileprotv.ro.

„Dacă revii ca angajat și ești din Italia, să luăm exemplul Italiei, caută și scrie tuturor firmelor italiene, top 10, top 30 și spui că vrei să revii, companiile italiene din România adoră să angajeze români din Italia - îți poți păstra asigurarea din Italia, de tip mutua medicală din Italia, astfel încât să ai această siguranță suplimentară, pentru că mulți români din Italia pun problema sistemului de sănătate și o poți păstra cu 100-200 de euro pe lună. Le arătăm prin exemplele noastre personale că și în România se poate. Le oferim consiliere directă, în momentul în care ei vor revină, le putem da informații inițiale, consiliere de afaceri, despre cum pot rezolva anumite probleme”, a explicat Marius Bostan.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult