Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un pompier a murit după ce s-a infectat cu coronavirus. Familia lui nu a fost testată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța este în doliu, după ce un pompier de acolo a fost răpus de COVID-19.

Bărbatul, care s-a stins într-un spital din Capitală, a lăsat în urmă doi copii. Această nouă pierdere apare pe o listă tot mai lungă pe care s-au strâns deja 417 nume. În ultimele 24 de ore au fost confirmate și 351 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Viorel Dimboi avea 48 de ani, iar de 13 lucra la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea. Pe 12 aprilie a fost internat la spitalul din Medgidia, dar s-a stins la Institutul Matei Bals unde a fost transferat vineri, după ce a trecut pe la Cernavodă și Constanța.

Rudele spun că după ce bărbatul a fost diagnosticat cu noul virus, nimeni din familie nu a fost testat.

Rudă: „Am sunat personal la DSP Ialomița de mai multe ori, precizând că bunica în vârstă de 72 ani având alte afecțiuni și fratele tatălui care este astmatic și la fel cu multe alte afecțiuni au intrat în contact direct cu tatăl meu. La fel și eu, mama și fratele meu de 12 ani. Cu toate acestea ni s-a spus că nu vom fi testați în lipsa anumitor simptome. Mama mea a ajuns ieri în urma unui atac de panică la spital transportată cu ambulanța și a fost testată”.

Citește și
pandemie de coronavirus in lume
Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 18 aprilie. Numărul deceselor și al noilor cazuri din Italia, în scădere

Reprezentanții DSP Ialomița, județul în care locuiește familia pompierului, spun că cei șase membrii ai familiei vor fi testați duminică.

Numărul deceselor crește de la o zi la alta, la fel și numărul celor confirmați cu noul virus. Sunt 8.418 în toată țara, iar 351 au fost diagnosticați în ultimele 24 de ore. În secțiile de terapie intensivă rămân internați 248 de oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult