Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Botoșani a recurs la un gest extrem, după ce și-a pus un diagnostic grav de pe internet

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat de 48 de ani, din Botoșani, a recurs la un gest extrem după ce și-ar fi pus singur diagnosticul, de pe internet.

Crezând că suferă de o boală incurabilă, a decis să termine socotelile cu viața. Soția l-a găsit într-o baltă de sânge și a sunat la 112. Iar medicii au reușit, la limită, să-l salveze.

În ultimele două luni, bărbatul făcuse mai multe analize in ambulatoriu, dar nu primise nici un diagnostic sever.

Era, însă, convins că suferă de o boală incurabilă. Măcinat de ganduri negre, a încercat, în cele din urmă, să-și ia viața. A fost găsit la timp de soție și salvat de medicii de la Spitalul Județean.

Dr. Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean Botoșani: „Din discuțiile pe care le-am avut cu familia, a reieșit că nu s-a confirmat acel diagnostic pe care îl presupunea el că îl are. Dar avea o stare mai depresivă în ultimele două săptămâni, accentuată în ultimele zile”.

Citește și
metrou
Posibil suicid la stația de metrou Aviatorilor. Un călător a murit

Specialiștii spun că tot mai multi oameni inlocuiesc analizele și diagnosticul pus de un specialist cu informatii gasite pe internet.

Ștefan Bazil, psiholog: "Această auto-diagnosticare influențează atât starea psihică, cât și fizică, ceea ce determină acea persoană să aibă o reactie acută la stres, adică un comportament exagerat. Ar fi de preferat să verifice de cel puțin două ori cu specialiștii, dacă diagnosticul respectiv este cel corect".

Bărbatul este internat acum la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, unde a fost transferat pentru investigații și tratament de specialitate.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult