Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, în România. Circulaţia este prelungită până la ora 5.00, de Paşte

Joi seară, Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile în România.

Starea de alertă s-a prelungit pe întreg teritoriul național pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie.

În continuare sunt valabile: - Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

- Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 2000 pe întreaga durată a săptămânii. 

c) Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 1800 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. 

Citește și
Paste Ortodox 2021
Restricții de Paște 2021. Ce reguli trebuie să respecte românii în noaptea de Înviere

- Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18.00 pe întreaga durată a săptămânii.

- Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

- Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai-2 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (noaptea de Înviere), precum şi în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00 – 5.00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase.

- În zilele de 23 aprilie 2021 şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5.00-20.00. Între orele 20.00-5.00, operatorii economici pot desfăşura doar activitate de livrare la domiciliu.

- Structurile turistice din staţiunile de pe litoralul Mării Negre îşi vor putea desfăşura activitatea cu cel mult 70% din capacitatea maximă de cazare, cu respectarea normelor de protecţie sanitară pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Astfel, „în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai - 2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 - 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”.

De asemenea, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai - 9 mai 2021, în intervalul orar 20,00 - 5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan”.

Sursa menţionată mai precizează că prin excepţie, în zilele de 23 aprilie şi 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 - 20,00. În intervalul orar 20,00 - 5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Conform documentului, staţiunile montane cât şi cele de pe litoral vor fi deschise, dar la o capacitate de cel mult 70% din capacitate lor maximă, după cum urmează:

„Se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi în care se practică schiul şi alte sporturi de iarnă:

a) Azuga, judeţul Prahova;

b) Arieşeni, judeţul Alba;

c) Băile Homorod, judeţul Harghita;

d) Băile Tuşnad, judeţul Harghita;

e) Borsec, judeţul Harghita;

f) Borşa, judeţul Maramureş;

g) Bran, judeţul Braşov;

h) Buşteni, judeţul Prahova;

i) Cavnic, judeţul Maramureş;

j) Durău, judeţul Neamţ;

k) Harghita-Băi, judeţul Harghita;

l) Novaci-Rânca, judeţul Gorj;

m) Păltiniş, judeţul Sibiu;

n) Poiana Braşov, judeţul Braşov;

o) Predeal, judeţul Braşov;

p) Sinaia, judeţul Prahova;

q) Sovata, judeţul Mureş;

r) Stâna de Vale, judeţul Bihor;

s) Straja, judeţul Hunedoara;

ş) Vatra Dornei, judeţul Suceava;

t) Voineasa, judeţul Vâlcea;

ţ) Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni, judeţul Caraş-Severin”, potrivit Anexei la hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă.

Totodată, potrivit sursei amintite, „se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi:

a) Zona Mamaia Nord, judeţul Constanţa

b) Năvodari, judeţul Constanţa

c) Mamaia şi Mamaia-Sat, judeţul Constanţa

d) Constanţa, judeţul Constanţa

e) Agigea, judeţul Constanţa

f) Eforie Nord, judeţul Constanţa

g) Eforie Sud, judeţul Constanţa

h) Techirghiol, judeţul Constanţa

i) Tuzla, judeţul Constanţa

j) Costineşti, judeţul Constanţa

k) Neptun-Olimp, judeţul Constanţa

l) Jupiter, judeţul Constanţa 8 / 13

m) Cap Aurora, judeţul Constanţa

n) Venus, judeţul Constanţa

o) Saturn, judeţul Constanţa

p) Mangalia, judeţul Constanţa

q) 2 Mai, judeţul Constanţa

r) Vama Veche, judeţul Constanţa”.

Poți consulta toate măsurile în documentul de mai jos.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult