Guvernul a decis deschiderea stațiunilor de pe Litoral de 1 Mai. Ce restricţii rămân

Dată publicare: 08-04-2021 18:55
Dată actualizare: 08-04-2021 19:31


Măsurile de relaxare ajung anul acesta, de 1 Mai, și la mare.

Guvernul a decis că și pe litoral hotelurile și pensiunile pot primi oaspeți, la cel mult 70 la sută din capacitate, așa cum se întâmplă la munte. În rest, cel puțin până acum, celelalte restricții rămân în vigoare.

Plaje pustii și terase închise, așa arăta, anul trecut, litoralul românesc de 1 Mai. Anul acesta, cei care trăiesc din turism speră la vremuri mai bune.

Tiberiu Ionescu, manager vânzări complex turistic: „Orice relaxare, cât de mică, este o gură de oxigen pentru toți operatorii din HoReCa, în special și pentru noi. Noi încercăm să pregătim pentru acest sezon absolut toate unitățile noastre, atât partea de cazare, cât și partea de alimentație publică. Îndeplinim absolut toate condițiile de igienă, încercăm să luăm toate măsurile pentru evitarea răspândirii acestui virus."

Fabian Olaru, manager restaurant: „Noi ne pregătim intens. Din păcate, am auzit că o să fie o perioadă un pic deosebită, să spunem, deosebit de grea pentru noi. Noi ne pregătim să deschidem. Ne dorim să deschidem de 1 mai."

Potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență,
spațiile de cazare de la mare vor putea primi turiști la 70 la sută din capacitate, ceea ce, pentru hotelieri, este o veste bună, comparativ cu anul trecut.

Daniel Butnaru, administrator terasă Mamaia: „Suntem mulțumiți să funcționăm chiar și la procentul ăsta, doar să funcționăm și să funcționăm în condiții cu respectarea normelor, cu tot ce trebuie ca să putem să supraviețuim.”

Reporter: „Așteptați ceva turiști pe litoral?”

Daniel: „Îi așteptăm pe toți! Ne pregătim, de aceea am început și ceva mai devreme, că poate avem un 1 Mai cum era odată!"

Răzvan Dobre, manager hotel Mamaia Nord: „Noi deja avem un grad de ocupare de peste 90% pentru weekendul de Paște și 1 Mai și acum ne gândim să vedem ce facem dacă trebuie să refuzăm pe cineva."

În Mamaia, o cameră la un hotel de 3 stele costă o mie de lei pentru trei nopți, iar la 4 stele, 1.500 de lei pe noapte. Dacă vreți să stați într-un apartament în regim hotelier veți da 1.000 de lei pentru un studio 2 nopți.

În Vama Veche, la micile pensiuni ori la casele localnicilor nu veți da mai mult de 200 de lei pe noapte pentru o cameră, iar prețul crește dacă vă cazați la hotel. Aproape 60.000 de locuri de cazare sunt pregătite anul acesta, de 1 Mai, la mare.


VIDEO PROTVPLUS.RO