Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spitalele sunt sufocate. La ATI nu mai este niciun loc liber

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sunt zile cumplite în care străzile României vuiesc de ambulanţe, cu sirenele pornite. Toate gonesc către spitalele deja sufocate. Cel mai rău este în camerele de gardă.

Liliana Curea, corespondent al Știrilor PRO TV: „În fața unității de primiri urgențe a spitalului Floreasca din Capitală sunt câteva persoane care așteaptă la containerul de triaj și o singură ambulanță. Pot spune că este un moment excepțional. Doar în urmă cu câteva minute aici erau 6 ambulanțe. Practic nu mai aveau loc una de cealaltă și au plecat toate cu sirenele pornite, ceea ce înseamnă că au plecat către bolnavi care au nevoie de asistență medicală.”

Zi și noapte auzim în București, și nu doar în Capitală, sunetul acestor ambulanțe care aduc către spitale pacienți care au infecția COVID-19. Spitalele sunt într-adevăr sufocate, indiferent că vorbim de secțiile de terapie intensivă, de alte secții din unitățile sanitare, ori de unitățile de primiri urgențe. Peste tot sunt bolnavi de COVID-19.

Este foarte trist, spun medicii, că mulți dintre bolnavi ajung la spital când este prea târziu, atunci când au nevoie foarte mare de oxigen. Din păcate, nu se poate asigura acest oxigen întotdeauna și asta din cauză că nu întotdeauna se găsesc locuri în secțiile de terapie intensivă.

Am văzut în ultimele zile când ambulanțele au aşteptat şi 5-6 ore în curtea spitalului, cu pacienţii în ele, pentru că medicii din unităţile sanitare nu reuşeau să găsească un loc pentru cei care aveau nevoie de internare. Oamenii ajung târziu la spital, iar medicii nu pot face minuni întotdeauna.

În acest moment sunt 1.667 de pacienţi în secţiile de terapie intensivă, însă în unităţile de primiri urgențe mai sunt încă 1.745. Dintre aceștia, 88 sunt intubați și internați mecanic și ar trebui să fie internați la terapie intensivă, însă și astăzi autoritățile au anunțat că nu mai avem locuri libere la ATI pentru cei cu COVID.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult