Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Gruparea de români care fura de la femei nevoiașe. Cum s-au îmbogățit Florin Duduianu și membrii rețelei

Your browser doesn't support HTML5 video.

O operațiune spectaculoasă a autorităților federale americane a dus la arestarea a 48 de suspecți, mulți români, dintr-un grup infracțional organizat.  

Printre ei se află și interlopul Florin Duduianu, trecut pe lista celor mai căutați infractori. Suspecții sunt acuzați că, prin fraude cu carduri, ar fi lăsat fără ajutoare financiare femei sărmane.

Marc Brown, corespondent 7ABC: „Operațiune majoră de reprimare a unei rețele românești de crimă organizată, acuzată că a furat prin procedee de skimming - fraudare a cardurilor sociale - peste 2 milioane de dolari în comitatul Orange. Este vorba despre cardurile pe care sunt primite anumite beneficii sociale, folosite de familiile cu venituri scăzute pentru cumpărarea de alimente sau lapte praf pentru sugari”.

Autoritățile americane spun că membrii grupării, în special români intrați ilegal pe teritoriul SUA, ar fi clonat zeci de mii de carduri sociale destinate familiilor nevoiașe.

Todd Spitzer, procuror: „Acest instrument are atașat un device electronic, asemănător unui calculator. A fost pus în mod intenționat de infractori peste tastatura inițială. Infractorii pot să intre în posesia a tot ce este pe aceste carduri, întrucât au furat datele de autentificare".

Citește și
Emi Pian, Duduianu
Cel mai scump barbut. Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat la închisoare și plata unor daune de sute de mii de euro
Mandat de arestare pe numele lui Florin Duduianu 

Liderul grupării - susțin anchetatorii americani - ar fi Florin Duduianu, un interlop român în vârstă de 39 de ani, aflat pe lista „MOST WANTED” a poliției române încă din 2020. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru tâlhărie.

El și apropiații lui - mulți minori - ar fi clonat cardurile, în special ale unor mame singure, și ar fi cumpărat alimente pe care le-au vândut peste granită cartelurilor mexicane. Duduianu este acuzat de un Mare Juriu Federal de accesarea frauduloasă a fondurilor guvernamentale de asistență.

Investigația, începută în mai anul trecut, ar fi scos la iveală faptul că membrii grupării de crimă organizată clonau cardurile la începutul fiecărei luni când erau alimentate cu fonduri. Doar în primele cinci zile ale unei luni, de exemplu, au fost clonate aproape 15.000 de carduri sociale și astfel ar fi fost furate fonduri de peste opt milioane de dolari.

Unii suspecți etalau pe rețelele de socializare mașini de lux și ceasuri Rolex. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării Duduianu riscă până la 35 de ani de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult