Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aritmetica mentală, o metodă de calcul japoneză tot mai populară și în România. De la cât pornesc prețurile pentru cursuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aritmetica mentală - o metodă de calcul japoneză ce duce la performanțe uluitoare - devine tot mai populară și la noi în țară. Începătorii folosesc abacul, iar după câteva luni pot face rapid calcule complexe, fără creion, hârtie ori calculator.

Specialiștii spun că dezvoltă memoria și atenția încă de la vârste fragede. Prețurile pentru cursurile de aritmetică mentală pornesc de la 500 de lei pe lună.

O fetiță făcea repetiții înainte să intre în competiție cu copii din toată lumea. Alături de profesoara ei a mers în Dubai, unde a ajutat echipa din România să urce pe podium, la aritmetică mentală. Luca are 13 ani și a început să studieze din curiozitate abacul, în urmă cu doi ani. Este pasionat de matematică și recent s-a clasat pe primul loc la o competiție din Austria. Luca: „Mă bucur sincer să fac lumea curioasă, să îmi pună tot felul de întrebări.” Catia a început să calculeze după metoda japoneză când avea doar 5 ani. Acum, la 9 ani, performanțele sale sunt uluitoare: face calcule mental în timp ce recită poezii.

Catia: „Această lume a matematicii mi se pare superbă.” Silvia Maidanschi, profesor: „Metoda artimeticii mentale stimulează atât emisfera dreaptă, cât și stângă, fapt ce ne ajută să ne formăm noi conexiuni neuronale.” Sorobanul, cunoscut ca abacul japonez, este o veche metodă de calcul. Practic, cei mici vizualizează cum se formează corect numerele în urma operațiunilor aritmetice. De aici, și mișcarea interesantă a mâinilor. Ilinca Margarita, profesor: „Se dezvoltă și vorbirea bine și tot ce ține de matematică și în general atenția. Matematica mentală schimbă și comportamentul copilului, în mod pozitiv.” Pentru că cererea este tot mai mare, în Bistrița se fac înscrieri și la clubul copiilor pentru aritmetică mentală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult