Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un șofer român a fost omorât pe loc de airbagul propriei mașini, într-o tamponare în Spania

Un șofer român a murit după ce un element metalic din airbagul mașinii sale i-a secționat jugulara, în urma unei banale tamponări care a avut loc pe un drum din Spania. Polițiștii spun că astfel de cazuri sunt extrem de rare.  

Un român de 37 de ani a murit duminică, 11 februarie, în Spania, după un accident bizar, despre care polițiștii iberici au spus că este extrem de rar, scrie Rotalianul.

Bărbatul conducea un Citroen C3 spre aeroportul din Palma, iar la un moment dat a lovit câteva mașini parcate. Incidentul nu trebuia să fie în niciun caz unul grav, întrucât impactul a fost ușor, iar pagubele neglijabile.

Totuși, airbagul mașinii conduse de român s-a declanșat, iar o bucată metalică din structura acestuia i-a secționat jugulara, provocându-i o hemoragie care l-a ucis în câteva clipe.

Potrivit Gărzii Civile de Trafic, incidentul rutier nu ar fi trebuit să aibă consecințe atât de grave, oamenii legii subliniind că decesul a fost cauza de un defect neobișnuit al airbagului din mașina condusă de șoferul român.

Citește și
112
Accident cu cinci victime la intersecția dintre șoseaua Fundeni și șoseaua Dobroești. Patru mașini au fost avariate
”Așa ceva vedem extrem de rar”

„A fost un accident obișnuit, cum avem patru sau cinci în fiecare zi, dar așa ceva să se întâmple din cauza airbagului vedem extrem de rar”, a declarat un polițist.

Autoritățile așteaptă rezultatele unei inspecții tehnice pentru a determina defectul exact al airbagului, care a provocat desprinderea fragmentului metalic.

Interesant este că RAPEX, sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene pentru produsele nealimentare, a avertizat în octombrie 2021 despre posibile defecțiuni ale airbagurilor pentru vehiculele Citroen C3 și C4.

Conform Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor (OCU), a fost identificată o defecțiune la dispozitivul de umflare a airbagurilor pentru mai multe modele de mașini, inclusiv Citroen C3 și C4, precum și modelele DS3, DS4 și DS5, care ar putea cauza răniri ocupanților din cauza nerespectării cerințelor de reglementare stabilite pentru omologare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult