Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Misiune dificilă înainte de Crăciun. Copiii merg în Laponia ca să-l convingă pe Moş Crăciun că merită cadoruile dorite

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai sunt doar câteva zile până la Ajun, iar Moș Crăciun și spiridușii lui sunt foarte ocupați.

Lista cu daruri tot crește, iar unii copii au mers în audiență acasă la Moș, în Laponia, să-i prezinte dorințele personal.

În fiecare an vin peste 500.000 de vizitatori din toate colțurile lumii prin Rovaniemi, capitala provinciei Laponia, acolo unde locuiește Moș Crăciun. Între timp, bătrânelul darnic nu stă o clipă. Împachetează de zor cadourile pe care trebuie să le împartă în curând.

Moș Crăciun: „Sunt multe de făcut înainte de Crăciun, dar avem spiriduși foarte inteligenți și harnici care își fac treaba. Eu mă întâlnesc cu oamenii și mă mai și distrez înainte de Crăciun”.

Cât despre copiii care au mai făcut și boacăne, Moșul știe că o greșeală recunoscută este pe jumătate iertată.

Citește și
mos craciun
Moș Crăciun a început să facă lista de cadouri. La târgul din Piața Constituției, copiii au stat la coadă

Moș Crăciun: „Copiii știu întotdeauna dacă sunt pe lista celor drăguți sau pe lista celor obraznici. Se știu întotdeauna. Desigur, eu îi întreb adesea, iar ei răspund destul de sincer în legătura cu asta. Dar este important să ne amintim că nimeni nu poate fi bun tot timpul. Dar dacă faci tot posibilul să fii bun, pe mine asta mă face fericit”.

Annabelle și Alexandra sunt două surori care au venit tocmai din Londra pentru a-l convinge pe Moș că merită cadourile dorite.

- Care este cea mai mare dorință a ta, având în vedere că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun?

- Să primesc un cățeluș!

- Ah, tu erai cea cu cățelul! Este puțin cam complicat să aduci un cățeluș viu, ambalat, timp de 12 ore într-o călătorie în jurul lumii.

- Dar poți pur și simplu să-l scoți, nu să-l pui în sac. Îl așezi doar pe sanie.

-Știi câți cățeluși aș avea în sanie dacă aș face asta?

-Nu.

-Cam mulți.

Ajutoarele Moșului spun că în acest an vizitatorii sunt mai mulți ca oricând în Laponia.

Sanna Kärkkäinen, CEO Visit Rovaniemi: „Dacă tot ajungi până la Cercul Polar, trebuie să-l cunoști și pe Moș Crăciun, care este prezent în fiecare zi. Nu doar în perioada Crăciunului, desigur. Așa că oamenii vin să-l vadă, să-l cunoască și să-l salute. Dar pe lângă asta vor să aibă și activități speciale, cum ar fi să meargă într-o plimbare cu sania trasă de reni, ori cu sania trasă de câini husky. Sau diverse alte activități de iarnă”.

Așa că turiştii n-au cum să se plictisească în satul Moșului. Totul e decorat de sărbătoare. În plus, acolo nu lipseşte zăpada. Printre atracții se numără hotelul și restaurantul de gheață.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult