Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viktor Orban își face campanie electorală și în România. Unde a fost premierul maghiar: ”Mărșăluiește spre război”

Viktor Orban și-a făcut luni campanie electorală și în România, spunând bihorenilor din Salonta că ”Bruxelles-ul și-a pierdut mințile” și ”mărșăluiește spre război”.  

Premierul maghiar Viktor Orban face campanie electorală pentru partidul său Fidesz și în România, unde a poposit luni alături de președintele UDMR Kelemen Hunor pentru un miting la Salonta, în județul Bihor. Orban le-a spus bihorenilor că ”Bruxelles-ul și-a pierdut mințile” și ”mărșăluiește spre război”, în timp ce doar partidul său, din care face parte și UDMR, susțin pacea în Europa.

Potrivit agenției maghiare Hirado, ”la invitaţia lui Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, Viktor Orbán, Prim-ministrul Ungariei şi preşedintele Fidesz, şi-a continuat, luni după-amiază, turneul de campanie la Salonta”.

Viktor Orban: ”Bruxelles-ul și-a pierdut mințile”

Conform sursei citate, apropiată de Executivul de la Budapesta, ”Viktor Orbán a avut discuţii cu liderii Uniunii şi cu candidaţii locali, iar în faţa cetăţenilor din Salonta a declarat că Bruxelles-ul „şi-a pierdut minţile” şi mărşăluieşte spre război”.

”Dar degeaba există toată puterea şi banii celor care susţin războiul dacă oamenii care doresc pacea vor fi mai numeroşi la alegerile europene, a afirmat premierul. Acesta a mai adăugat: „Noi, maghiarii, indiferent de care parte a frontierei trăim, să votăm alături de forţele care susţin pacea, pentru că în data de 9 iunie încă putem opri marşul spre război”, se mai arată în știrea electorală transmisă de sursa maghiară.

Citește și
viktor orban
Orban crede că UE și NATO pregătesc intrarea Europei în război și că Rusia nu are forța să „înghită Occidentul”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult