Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Când trebuie să schimbi bateria auto? Află aici!

Funcția principală a unei baterii auto este să pornească mașina. Astăzi, majoritatea mașinilor au o singură baterie acidă de 12 volți.

Bateria auto este reîncărcabilă și își folosește energia pentru a alimenta sistemele vehiculului în timp ce este parcat și pentru a rula motorul atunci când vrei să îl pornești.

Ce trebuie să știi despre bateria auto

În timp, o baterie își pierde puterea sau capacitatea de a-și reține sarcina. Într-o zi, una slabă nu va mai putea porni mașina. Adesea, acest lucru se întâmplă când vremea devine rece. Când este prea slabă pentru a porni motorul, autovehiculul va trebui să fie alimentată din exterior pentru a porni. Pentru a evita această situație, un astfel de acumulator trebuie înlocuit înainte ca puterea lui să scadă la nivelul critic.

„O problemă cu bornele bateriei poate determina pornirea vehiculului?” Da. Dacă una dintre din ele este deteriorată sau corodată, acest lucru poate provoca numeroase probleme, inclusiv la pornire, la utilizarea farurilor, precum și lipsa asistenței de servodirecție electrică. Mulți dealeri și ateliere de reparații de renume le inspectează vizual în timpul schimbărilor regulate de ulei. Mecanicul poate recomanda întreținerea acestor componentă dacă sunt corodate.

Unele ateliere de reparații auto și dealeri vor accepta baterii auto vechi pentru reutilizare. În cazul în care ai nevoie de o înlocuire, poți cumpăra baterii auto la un preț special, iar pe cea veche să o reciclezi.

„Cum să încarci o mașină atunci când bateria este descărcată?” Pentru a alimenta un autovehicul, vei avea nevoie de un dispozitiv portabil sau cabluri de alimentare pentru a primi curent de la un alt autoturism. Manualul mașinii tale are instrucțiunile corespunzătoare. Ai grijă, pentru că, dacă cablurile de rapel sunt conectate la bornele greșite, acestea pot provoca o scânteie mare și unele siguranțe și alte componente electrice ar putea fi arse.

„Poate fi testată capacitatea bateriei?” Da. Aceasta este adesea măsurată în bordul mașinii. Multe ateliere de reparații auto o pot testa cu un tester special și va indica dacă aceasta trebuie înlocuită sau trebuie doar să fie reîncărcată.

„Poți testa o baterie cu un voltmetru?” Tensiunea acesteia este un bun indicator al stării de încărcare. Un astfel acumulator complet încărcat ar trebui să citească 12,6 volți sau mai mult cu motorul oprit. Testarea capacității ei cu un voltmetru este mai dificilă: o modalitate este de a testa acest lucru sub sarcină, de exemplu, cu farurile pornite. În cazul în care tensiunea bateriei cu motorul oprit și farurile este de mai puțin de 11 volți în câteva minute, bateria este slabă.

„Cât durează pentru a reîncărca o baterie bună, care este descărcată?” Dacă bateria este încă bună, 20-40 de minute de funcționare a motorului sau de conducere sunt de obicei suficiente pentru a reîncărca.

Acestea fiind spuse, iată un ghid despre starea bateriei tale auto și sfaturi privind schimbarea sa. Inspecția tehnică periodică îți va semnaliza dacă este nevoie de o înlocuire, o reparație sau o reîncărcare. Pentru alte probleme, nu ezita să contactezi service-ul auto, deoarece ei sunt mai pricepuți la astfel de intervenții, iar riscul tău de a te accidenta este redus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult