Surpriza uriasa de la alegeri. Orasul in care un candidat aflat pe locul 4 in sondaje a castigat fotoliul de primar

Ultima actualizare: 09-06-2016 06:58

In marile orase, lupta pentru primarii a fost acerba si plina de suspans, iar candidatii au primit cu emotie primele rezultate, duminica seara. Unii s-au bucurat, iar altii spun ca vor lupta si mai mult in viitor.

Primele rezultate arata ca la Timisoara, actualul primar, Nicolae Robu, si candidat din partea PNL, a castigat alegerile la o diferenta de apoximativ 30% fata de urmatorul clasat. Asteptarea a fost, insa, cu emotii.

Nicolae Robu: "Cand esti intr-o competitie, te bucuri cand o castigi. Era cam clar ca o sa castig. Pe mine ma preocupa mult mai mult cati consilieri locali are PNL: pentru ca am vazut ce inseamna sa n-ai majoritate in consiliul local. Am fost 11 candidati, sa nu uitam. Fiecare a mai luat cate ceva."

Si Decebal Fagadau, liderul Organizatiei municipale Constanta a PSD si primar interimar al orasului, s-a declarat castigator in cursa electorala pentru functia de primar, cu peste 40 la suta din voturile alegatorilor, potrivit estimarilor. Alaturi i-au fost o parte din consilierii locali municipali.

Decebal Fagadau: "Rezultatul, pe de o parte ne multumeste, iar pe de alta parte ma face sa ma gandesc ca in viitor va trebui sa facem ceva mai bine. Prezenta scazuta la vot trebuie sa fie considerata un vot de blam pentru intreaga clasa politica constanteana."

La Galati, Ionut Puchianu, un tanar de 35 de ani, pe care sondajele il situau, pana acum cateva zile, pe locul al patrulea, a obtinut victoria. Anuntul a fost facut la miezul noptii, cand reprezentantii PSD au incheiat numaratoarea paralela a rezultatelor voturilor.

Ionut Puchianu: "A fost o munca enorma. V-am spus mereu ca cei de pe urma vor fi cei dintai. S-a adeverit aceasta vorba romaneasca. Lucrul asta ma obliga sa muncesc si mai mult sa le arat ca au ales un primar destoinic, un tanar, asa cum a plecat de pe locul patru poate castiga o competitie."

Si Mircea Hava, candidatul PNL la functia de primar a orasului Alba Iulia, si totodata cel mai longeviv primar din Romania, a castigat un nou mandat cu un prim scor de peste 62%. Acesta ar fi al saselea mandat consecutiv.

Mircea Hava: "Ma intereseaza ca am castigat, mai intereseaza ca politic suntem peste 55% si asta e un lucru cel mai bun si politic pe judet suntem peste 60% vorbesc de Alba Iulia. Cu gandul de continua ceea ce am inceput, ceea ce am dezvoltat de atatia si cu gandul de a lasa o Alba Iulia pe care multi nici nu au visat-o."

La nivel national prezenta la vot, dupa inchiderea urnelor, a fost de peste 48 la suta.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO