Eduard Bobeica a luat gripa noua din discoteca! Afla-i povestea!

Ultima actualizare: 02-11-2012 01:04
Eduard Bobeica

"A-nceput ca o gripa obisnuita si nu mi-a fost foarte rau", ne-a povestit un licean din Bucuresti, infectat cu virusul AH1N1, care intre timp s-a vindecat. Banuieste ca a luat boala dintr-o discoteca, pentru ca de plecat in strainatate n-a plecat.

Saptamana trecuta, Eduard Bobeica, un elev in varsta de 17 ani din Bucuresti, a inceput sa se simta rau: a facut febra, il usturau ochii si, de teama ca ar putea avea gripa noua, a mers de urgenta la spital.

Medicii de la Spitatul Victor Babes l-au considerat suspect si l-au internat peste noapte. A doua zi a venit si confirmarea. Dupa sase zile de tratament intensiv a scapat de boala. Mai mult, nu o va mai lua niciodata.

Si Gratiela Iordache, secretarul de stat din Ministerul de Finanate, care abia a primit diagnosticul, spune ca se simte bine. Urmeaza tratamentul la domiciliu, unde sta izolata.

"Starea generala e buna. N-am probleme iesite din comun. Temperatura n-a crescut mai mult de 38 de grade. Evolutia, zic eu, fara a fi medic, e o evolutie buna. Chiar nu este cazul sa se intre in panica sau intr-o agitatie. Dimpotriva, din momentul in care vezi ca apar simptomele, prima ta datorie este sa te izolezi si sa urmezi toti pasii prevazuti,"
este sfatul Gratielei Iordache.

Cu alte cuvinte, mai mare sperietura, spun cei patiti. Romanii sunt insa nemultumiti ca testul care arata daca au sau nu virusul nu poate fi cumparat de oricine si facut acasa.

Chiar daca in prezent starea bolnavilor din Romania este una buna, numarul lor creste cu repeziciune. Joi la Ploiesti a fost inchisa primaria, dupa ce o angajata a fost diagnosticata.

Si in Botosani au fost confirmate miercuri seara sase cazuri noi, insa bolnavii nu au intrat imediat in tratament, pentru ca spitalul nu avea antivirale pe stoc.

In ultimele 24 de ore au fost trimisi acasa toti elevii din doua unitati de invatamant din Dolj si Harghita. De asemenea, in Capitala au fost suspendate cursurile la cate o clasa in trei institutii. Multi dintre elevi au primit masti.

Desi nu a mai aparut niciun caz nou, si in scolile din Iasi se iau masuri exceptionale. Copiii au fost sfatuiti sa stea in clase in timpul pauzelor. In plus, clantele usilor sunt dezinfectate la fiecare ora, iar in difuzoare se aude mereu mesajul: "Simptomele AH1N1 la om sunt asemanatoare cu gripa sezoniere umana: febra asociata cu tuse seaca, secretii nazale..."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO