Trei cazuri noi de gripa AH1N1 la Arad. Alte 12 persoane, sub supraveghere


Ultimul update: Joi 21 Iunie 2012 17:03
Data publicarii: Luni 07 Februarie 2011 11:36
Categorie: Ultimele Informatii
Gripa noua

Directia de Sanatate Publica Arad anunta ca ultimele trei confirmari de imbolnavire cu A/H1N1 au sosit de la Institutul Cantacuzino la sfarsitul saptamanii trecute, fiind vorba despre doua femei si un barbat.

"Pacientii sunt internati, iar starea sanatatii lor evolueaza pozitiv", a declarat dr. Dana Negru, director adjunct al DSP Arad, scrie Mediafax.

Alte 12 persoane au fost puse sub supraveghere medicala dupa ce s-au prezentat la medic cu simptome de gripa. In toate aceste cazuri au fost recoltate probe pentru a fi analizate la Institutul Cantacuzino.

In Arad, pana in prezent au fost confirmate opt cazuri de infectare cu A/H1N1 si un caz de infectare cu gripa de tip B. Un singur caz de infectare cu A/H1N1 a fost considerat grav, respectiv la o femeie de 34 de ani, care a avut o complicatie pneumologica.

Luni, medicii Spitalului Municipal Arad, unde este internata pacienta, au afirmat ca evolutia starii de sanatate a acesteia este buna, dar ca pacienta va mai ramane in spital cateva zile.

Sursa: Mediafax

Medicii romani in alerta. E cod portocaliu de gripa
Trei cazuri de gripa noua au fost confirmate la Bistrita
Patru cazuri de gripa noua confirmate in Calarasi si Bistrita Nasaud
Trei cazuri de gripa noua au fost confirmate la Bistrita
Patru cazuri de gripa noua confirmate in Calarasi si Bistrita Nasaud
VIDEO PROTVPLUS.RO