Cercel: Rata de fatalitate in gripa noua a crescut de 13 ori in 6 saptamani


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 08:21
Data publicarii: Miercuri 13 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Ultimele Informatii

UPDATE: Agresivitatea virusului AH1N1 este confirmata de specialisti, dar mai ales de cifre. In Romania ultimelor 6 saptamani rata de mortalitate a crescut de 13 ori.

Din decembrie pana acum, epidemilogii au calculat ca un roman din 100 care a facut infectia a murit. Asta arata cifra de fatalitate, care a ajuns la 1,32 % in ianuarie, fata de 0,1% la inceput de decembrie.

Numai in ultimele 24 de ore alte doua femei au fost rapuse de gripa, iar lista deceselor se apropie de 100.

In plus, noi cazuri sunt diagnosticate: 34 in ultima zi. Pana in prezent, la nivel national s-au imunizat peste 500.000 de romani.

Si totusi calculele celor din minister sunt optimiste: "Spre sfarsitul lunii ianuarie speram sa scada incidenta, iar luna februarie sa fie una calma, asta daca lumea se vaccineaza in continuare", a declarat Streinu Cercel.

Imunizarea este interzisa in cazul celor care au alergie la oua, zahar sau neomicina ori au probleme de coagulare. La bolnavii cu afectiuni cronice avizul pentru vaccinare il dau medicii specialisti. Totodata, gravidele pot primi serul pandemic dupa luna a 6-a, daca sarcina este una cu probleme.

Potrivit Ministerului Sanatatii, din februarie se extinde vaccinarea si la copii, la grupa de varsta 6-15 ani. Este vorba de aproximativ 2 milioane de copii, care vor fi imunizati dupa ce parintii isi dau acordul verbal.

Intrebari despre gripa noua? Aici gasesti raspunsurile!

Harta raspandirii gripei noi in Romania! CLICK AICI PENTRU UPDATE ZILNIC

Gripa noua, tot mai contagioasa! Din februarie vor fi vaccinati si copiii
Streinu Cercel:
Cercel:Virusul AH1N1 este mai periculos! Inca nu s-a atins varful pandemiei
VIDEO PROTVPLUS.RO