Caz grav de reactie adversa la vaccinul impotriva gripei noi

Ultima actualizare: 08-10-2012 19:46

Caz medical controversat in judetul Arad. O femeie de 30 de ani acuza dureri musculare puternice si sustine ca poate face doar cativa pasi si aceia cu mare greutate, dupa ce a primit vaccinul impotriva virusului A H1N1.

 

De cateva zile, tanara, mama a unui copil de 8 ani, este intr-un salon al Spitalului Judetean, unde medicii o tin sub supraveghere. Problemele femeii, povesteste chiar ea, au inceput la o zi dupa ce medicul de familie i-a administrat vaccinul impotriva gripei noi. Pacienta nu se stie alergica la nimic si nu a avut nicio alta maladie, dupa cum spune.


"Au aparut durerile musculare, migrene, diaree, iar la patru zile au aparut paresteziile, se manifesta cu amorteli, furnicaturi, dureri foarte mari musculare. M-am prezentat la urgente, mi-au zis ca asta este, sa iau paracetamol sa-mi treaca", a povestit femeia.

In cele din urma, nu a mai putut suporta durerile si se afla acum pe un pat de spital.
 

Specialistii Directiei de Sanatate Publica sustin ca s-au mai confruntat si cu astfel de cazuri de reactii adverse la vaccinuri, dar ca acesta este unul dintre cele mai serioase.
Medicii nu stiu deocamdata cat va mai dura recuperarea tinerei.


Pentru moment, Ministerul Sanatatii nu comenteaza cazul de la Arad. Purtatorul de cuvant a precizat doar ca s-au cerut rapoarte si analize suplimentare. In prospectul vaccinului CANTGRIP se mentioneaza ca posibile reactii adverse durerile musculare, inflamatiile articulatiilor si amorteli in maini si picioare. Dar, atentie, nu pe o perioada atat de intelungata ca in cazul acestei paciente, care a primit serul pe 11 ianuarie.

In ultima luna, mai multi romani s-au plans de probleme dupa ce s-au vaccinat impotriva gripei noi. Dupa ce au analizat fiecare caz, specialistii au anuntat ca a fost vorba despre coincidente si ca nu au dovezi care sa arate ca vaccinarea a provocat reactii adverse pe o perioada mai lunga de una- doua zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO