117 cazuri de AH1N1 in ultimele 24 de ore. Numarul deceselor a ajuns la 14


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 02:57
Data publicarii: Marti 08 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Ultimele Informatii

UPDATE: Daca aveti diabet si cantariti peste 100 de kilograme, sunteti de trei ori mai expusi sa faceti complicatii severe din cauza gripei noi.

De aceea, specialistii le recomanda celor care se stiu cu astfel de probleme sa stea cat mai mult in casa si sa slabeasca. Marti, alti doi romani cu boli cronice au murit din cauza virusului A(H1N1).

Unul dintre bolnavi avea insuficienta renala si facea si dializa, iar celalalt suferea de obezitate. Acestia s-au stins dupa ce inima si plamanii au cedat.

Si cum virusul pandemic agraveaza bolile cronice, specialistii le cer romanilor cu aceste afectiuni sa fie mult mai atenti la ce mananca, sa faca mai mult sport si sa evite sa intre in contact cu oamenii raciti care pot avea virusul pandemic.

Spre exemplu, la un bolnav de inima gripa provoaca febra, care duce la cresterea ritmului cardiac, iar omul risca oricand sa faca un infarct.

Schizofrenie, obezitate, hipertensiune, leucemie si diabet sunt afectiunile de care sufereau acei romani care in ultimele doua saptamani au murit dupa ce au luat virusul A(H1N1). Astfel, din cauza complicatiilor, organismul lor a cedat.

Totodata, bolnavii cronici nu au voie sa isi intrerupa tratamentul de fond. In tara sunt peste trei milioane de bolnavi cu afectiuni severe, iar acestia fac parte din categoria vulnerabila la atacul gripei noi.

In total, in Romania s-au inregistrat 14 decese.

In timp ce in Romania prima campanie de vaccinare impotriva noului virus gripal a inceput deja, trebuie sa stiti ca vaccinul are si efecte secundare. Afla aici care sunt!

In afara tarii noastre, autoritatile sanitare sunt din ce in ce mai ingrijorate in privinta gripei noi. Cercetatorii francezi, de exemplu, care examineaza o varianta mutanta mai agresiva si, in plus, rezistenta la medicamente a gripei noi, spun ca virusul AH1N1 ar putea deveni mai periculos.

Pandemia de gripa noua, una din cele mai mari afaceri de coruptie din lume?

Harta raspandirii gripei noi in Romania, updatata zilnic!

 

Sibiu: Insarcinata in noua luni, diagnosticata cu gripa noua
Ce reactii poate provoca administrarea vaccinului impotriva noii gripe?
Nu luati aspirina daca va vaccinati antigripal!
VIDEO PROTVPLUS.RO