Gripa noua in Bulgaria. Autoritatile au declarat epidemie nationala

Ultima actualizare: 02-04-2012 19:49

Populatia nu pare sa reactioneze. Oamenii nu tin seama de sfatul medicilor de a evita aglomeratia si foarte putini poarta masti.

Prima zi dupa declararea starii de epidemie in epidemie a coincis cu pomenirea mortilor, Sarbatoarea tuturor sufletelor. Mijloacele de transport in comun catre cimitire au fost pline pana la refuz si aproape nimeni nu purta masca.

In Polonia, autoritatile refuza sa cumpere vaccinuri insuficient testate. Este cazul aproape tuturor vaccinurilor impotriva gripei noi, produse in ultimele cateva luni. Polonia a inregistrat doar cateva zeci de cazuri de gripa noua si niciun deces.

In Ucraina pare sa se clarifice in sfarsit unde se termina gripa sezoniera si unde incepe cea noua. Autoritatile sanitare au anuntat ca 14 din cele 109 decese provocate de gripa in ultimele zile au la origine virusul A H1N1.

Nici restul tarilor vecine nu stau mai bine. Serbia are cinci decese, Republica Moldova trei, Ungaria unul. In toate aceste state numarul celor infectati cu virusul gripei noi creste pe zi ce trece.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO