(P) Kapital Minds aduce în România un model de consultanță antreprenorială centrată pe valoare

p

Kapital Minds, noua companie de consultanță antreprenorială, lansată pe 5 septembrie, aduce o expertiză unică pe piață, fiind singura firmă care beneficiază de experiența unui consultant certificat CEPA (Certified Exit Planning Advisor) din România.

Fondată de Laurențiu Stan, expert cu peste 20 de ani de experiență în evaluare și consultanță financiară, Kapital Minds propune o abordare nouă și integrată, destinată creșterii valorii afacerilor antreprenoriale.

Îmi doresc să transform consultanța pentru creșterea valorii afacerii și planificarea exitului într-o profesie la noi în țară, așa cum a devenit de ani buni în Statele Unite ale Americii. Faptul că sunt primul membru român al Exit Planning Institute (SUA) reprezintă o oportunitate de a implementa în țara noastră metodologia de accelerare a valorii companiilor. Vreau ca antreprenorii să cunoască toate instrumentele posibile pentru creșterea valorii propriei afaceri. Construim, astfel, o comunitate a oamenilor de afaceri care se susțin reciproc și împărtășesc cunoștințe”, a declarat Laurențiu Stan, fondatorul și directorul companiei Kapital Minds.

Compania se diferențiază pe piața de consultanță prin metodologia unică de accelerare a valorii, care depășește abordarea tradițională, axată doar pe cifre și profituri. Aceasta analizează toate componentele unei afaceri, inclusiv capitalurile intangibile, respectiv capitalul uman, proprietatea intelectuală și cultura organizațională, asigurând astfel o creștere sănătoasă și sustenabilă. Compania va oferi strategii personalizate și va identifica cele mai potrivite soluții pentru creșterea valorii fiecărei afaceri în parte. În procedura care are ca scop creșterea valorii unei afaceri, Kapital Minds va pune accent pe evaluarea capitalurilor intangibile și va oferi servicii complete pentru tot ciclul de viață al unei afaceri – de la creștere la planificarea unei eventuale ieșirii din afacere.

„Misiunea noastră este să devenim un partener de încredere care să sprijine antreprenorii pe parcursul întregii lor călătorii, de la idee la consolidarea afacerii. Ne concentrăm pe maximizarea valorii întregii companii, nu doar pe partea financiară. Credem cu tărie că o afacere de succes este una care își valorizează toate capitalurile, inclusiv cele mai puțin vizibile. Cu sprijinul partenerilor de la BluePrint Advisors și Lion House, putem oferi clienților acces la resurse, expertiză și noi oportunități de piață. Într-o lume a afacerilor din ce în ce mai interconectată, parteneriatele solide reprezintă un catalizator pentru dezvoltarea sustenabilă și crearea de valoare, pe termen lung”, a adăugat Laurențiu Stan.

Citește și
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme liderul de la Kremlin

Kapital Minds va oferi un pachet complet de servicii care acoperă toate componentele esențiale ale unei afaceri, structurate în jurul a patru piloni esențiali: evaluare, creșterea valorii, planificarea ieșirii din afacere și mentorat. Acest sistem integrat permite antreprenorilor să își protejeze și să își crească afacerea, iar apoi să decidă care este cea mai bună strategie în viitor. Procesul va fi structurat în etape clare și măsurabile, cu workshop-uri periodice care asigură monitorizarea progresului.

„Serviciile noastre se adresează antreprenorilor care doresc o creștere accelerată a afacerii, indiferent dacă se gândesc sau nu la ieșirea din afacere. Suntem alături de start up-uri, oferindu-le strategii de piață și suport pentru atragerea finanțării, dar și de companiile mici și mijlocii care doresc să își accelereze creșterea. Pentru companiile mature, oferim soluții pentru reîmprospătarea strategiei de dezvoltare”, a explicat Laurențiu Stan.

Parteneriatul cu BluePrint Advisors va completa oferta financiară oferită de Kapital Minds.

“Am ales parteneriatul cu Kapital Minds deoarece reprezintă punctul de pornire, KM 0, în crearea unei comunități puternice de consultanță pentru antreprenori și lideri de business, printr-o metodologie unică. Expertiza în accelerarea valorii afacerilor completează perfect misiunea BluePrint Advisors, aceea de a oferi soluții financiare moderne și transparente, ajutându-ne să îmbunătățim performanța organizațiilor într-un mod care servește cu adevărat obiectivele clienților noștri”, a declarat Andreea Petru, partener, BluePrint Advisors.

La rândul său, Andrei Cristea, director al Lion House, a explicat de ce parteneriatul cu Kapital Minds poate reprezenta un pas strategic pentru reprezentanții industriilor de legal și real estate pe care compania îi are în portofoliu.

“Alegerea acestui parteneriat se bazează pe expertiza distinctivă a Kapital Minds în creșterea valorii afacerilor, completând astfel poziția noastră de lideri în publishing și comunicare integrată. În aceste piețe dinamice, cea de legal și de real estate, această colaborare va aduce un plus de valoare prin integrarea expertizei în creșterea afacerilor cu experiența noastră de a crea platforme de comunicare care să amplifice mesajele și inițiativele clienților noștri”, a declarat Andrei Cristea.

Kapital Minds va dispune, în funcție de specificul proiectelor de consultanță, de o rețea de specialiști multidisciplinari, inclusiv auditori, avocați, contabili, consultanți fiscali și IT, PR și marketing, care contribuie la dezvoltarea unor soluții complete și personalizate pentru fiecare client. Compania oferă și servicii de mentorat și educație financiară, cu scopul de a împărtăși cunoștințele și experiențele pentru dezvoltarea sustenabilă a antreprenoriatului românesc.

Despre Kapital Minds și fondatorul acesteia, Laurențiu Stan

Kapital Minds este o firmă de consultanță antreprenorială din România, specializată în creșterea valorii companiilor și planificarea exitului, cu o abordare centrată pe client, ceea ce permite dezvoltarea unor soluții adaptate nevoilor specifice fiecărei organizații.

Laurențiu Stan are o experiență de aproape două decenii în domeniul evaluărilor de afaceri, active tangibile și intangibile. În prezent, se axează pe dezvoltarea a două concepte inovatoare în România, de Value Growth și Exit Planning Advisory. Pe parcursul carierei, a primit certificări și recunoașteri din partea unor organizații naționale și internaționale de prestigiu din domeniul evaluărilor, printre care Certified Valuation Analyst – CVA™ acordată de The European Association Of Certified Valuators And Analysts – EACVA™ și titulatura de Recognised European Valuer – REV® conferită de The European Group Of Valuers' Associations – TEGoVA. De asemenea, este membru al prestigioasei The Royal Institution of Chartered Surveyors – RICS și membru Acreditat ANEVAR (MAA) pentru specializarea Evaluări de Întreprinderi, de Fond de Comerț și alte Active Necorporale.

Împreună cu alți antreprenori din zona de consultanță, a fondat, anul acesta, Startups Booster Consortium România (SBC), o entitate fără personalitate juridică distinctă, care își propune să vină în sprijinul antreprenorilor din România, în general, și start-up-urilor sau IMM-urilor, în special. Concret, membrii SBC acordă antreprenorilor consultanță generală în management, asistență în atragerea de fonduri și finanțări, proprietate intelectuală, cercetări de piață, sisteme software pentru afaceri, evaluări de business, branduri sau diverse alte active, exit planning, drept comercial internațional și training tehnic și de afaceri.

Despre BluePrint Advisors

BluePrint Advisors este o companie fondată în 2020, care integrează expertiza semnificativă a consultanților de senior management pentru a oferi soluții financiare moderne, adaptate nevoilor companiilor și livrate într-un mod antreprenorial, transparent și prietenos, care să le servească cu adevărat obiectivele.

Despre Lion House

Lion House este o companie cu capital integral românesc, fondata în anul 2001. În cei peste 20 ani de leadership, și-a consolidat poziția și strategia pe piața media, devenind lider național pe zona de publishing pentru două dintre cele mai importante și efervescente industrii naționale: legal și real-estate. În acest moment, Lion House deține cele mai cunoscute platforme de comunicare, integrată pe aceste doua zone de business, având în portofoliu liderii celor două piețe: 18 din primele 20 companii de avocatură și cei mai importanți dezvoltatori, fonduri de investiții și private equity din real-estate. Lion House operează în România doua parteneriate strategice: Chambers & Partners - cel mai important director mondial de legal, și Internațional Property Awards - cea mai cunoscută companie la nivel mondial care premiază excelența și inovația în real estate.

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc
(P) Borsec, votat pentru a zecea oară Cel mai puternic brand românesc

Borsec este liderul brandurilor româneşti, fiind un brand foarte iubit și apreciat de români  

(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 
(P) HILS Development investește 3 milioane de euro în prima certificare Green Homes 

HILS Sunrise, complex rezidențial aflat în Bd Theodor Pallady 57A, este primul complex din estul Capitalei care a obținut pre-certificarea Green Homes 

(P) Evenimentele regionale ADR pentru promovarea cursurilor de tehnologii avansate încep, în septembrie, la Sibiu
(P) Evenimentele regionale ADR pentru promovarea cursurilor de tehnologii avansate încep, în septembrie, la Sibiu

Angajații IMM-urilor pot beneficia de cursuri prin intermediul cărora vor dobândi competențe relevante în nouă domenii tehnice cheie.

Recomandări
Gălățenii rămași pe drumuri din cauza inundațiilor au primit mâncare și haine într-o tabără. „E apa până-n tavan”
Gălățenii rămași pe drumuri din cauza inundațiilor au primit mâncare și haine într-o tabără. „E apa până-n tavan”

A fost încă o noapte grea în localitățile din județul Galați, lovite de inundațiile care au lăsat în urmă un adevărat dezastru.

Circulaţie oprită pe mai multe drumuri din Galaţi. În Arad, se circulă pe un singur fir pe DN 7, din cauza aluviunilor
Circulaţie oprită pe mai multe drumuri din Galaţi. În Arad, se circulă pe un singur fir pe DN 7, din cauza aluviunilor

Circulaţia este oprită luni dimineaţă pe un tronson de drum naţional şi pe două tronsoane de drumuri judeţene din judeţul Galaţi, grav afectat de inundaţii.

Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”
Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”

Bărbatul arestat duminică pentru presupusa tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un constructor de case din Hawaii, susținător al democraților și al războiului din Ucraina. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”, spunea la un moment dat.