Zelenski: Cel puţin 22 de morți şi zeci de răniți în urma unui atac rusesc asupra unei gări din estul Ucrainei

×
Codul embed a fost copiat

Cel puţin 22 de oameni au fost ucişi şi alte zeci răniţi miercuri, într-un atac cu rachete ruseşti asupra unei gări ucrainene, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, de Ziua Independenței Ucrainei, notează Reuters.

Printre cei ucişi se află şi un copil de 11 ani, conform unei postări pe Twitter a preşedintelui Parlamentului de a Kiev, Ruslan Stefanciuk, citat de CNN.

Ulterior, Zelenski a scris că numărul morţilor a ajuns la 22, că cinci dintre ei au ars, iar opilul de 11 ani a murit când casa sa a fost lovită de o rachetă rusească.

”Operaţiunile de căutare şi salvare la gară vor continua. Cu siguranţă îi vom face pe ocupanţi să răspundă pentru tot ceea ce au făcut. Şi cu siguranţă îi vom alunga pe invadatori de pe pământul nostru. Veşnică amintire tuturor celor cărora le-au luat viaţa aceşti invadatori, aceşti duşmani”, a afirmat Zelenski, potrivt News.ro.

 

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

 

Zelenski avertizase marţi asupra riscului unor provocări ruseşti de Ziua Independenţei, care a coincis cu împlinirea a şase luni de când forţele ruse au invadat Ucraina, declanşând cel mai devastator conflict din Europa de după al Doilea Război Mondial.

Într-o intervenţie video în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, Zelenski a spus că rachetele au lovit un tren în orăşelul Chaplyne, la aproximativ 145 km vest de Doneţk ocupat de ruşi, în estul Ucrainei. Patru vagoane au luat foc, a spus el.

Inițial au fost anunțate 15 decese în urma atacului.

„Până acum, cel puţin 15 persoane au fost ucise şi aproximativ 50 de persoane au fost rănite”, a spus Zelenskiy.

„Salvatorii intervin, dar, din păcate, numărul morţilor ar putea creşte”, a adăugat el.

„Recent, 15 persoane, inclusiv un copil de 11 ani, au fost ucise într-un atac cu rachetă asupra gării Chaplyne. Încă aproximativ 50 au fost răniţi. De ce altceva este nevoie pentru ca lumea să recunoască această ţară ca teroristă? Nu vom uita. Nu vom ierta”, a scris pe Twitter preşedintelui Parlamentului de a Kiev, Ruslan Stefanciuk.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 183. Explozii au fost auzite în regiunea Kiev

Drona
SUA vor asigura Ucrainei sisteme împotriva dronelor pentru a "lovi proiectilele de pe cer"

SUA vor oferi Ucrainei sisteme Vampire împotriva aeronavelor fără echipaj, sau sisteme contra dronelor, a declarat, miercuri, jurnaliştilor, subsecretarul pentru politici de la Departamentul Apărării Dr. Colin Kahl, citat de CNN.

Bombardament Kiev
Explozii în regiunea Kiev, raportate de oficialii ucraineni, joi dimineață

Oficiali ucraineni au raportat explozii în apropiere de Kiev, joi dimineaţă, relatează The Guardian.

zaporojie
Ce au ascuns rușii la centrala nucleară de la Zaporojie, chiar lângă un reactor. Imaginea surprinsă din satelit

Ministerul britanic al Apărării a publicat imagini satelitare care arată că Rusia menține trupe la centrala nucleară de la Zaporojie, chiar lângă unul dintre reactoare. Militarii ruși au ascuns vehiculele militare sub țevi și pasarele.

Razboi Rusia Ucraina
Expert militar: Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura între 50 și 80 de ani

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura 80 de ani, potrivit fostului director al grupului de experți în Apărare Royal United Services Institute.

Centrala nucleară de la Zaporojie
Centrala nucleară Zaporojie a fost „complet deconectată” de la reţeaua electrică, anunţă operatorul ucrainean

Centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, aflată sub controlul armatei ruse şi vizată de mai multe bombardamente, este "complet deconectată" de la reţea, după avarierea liniilor de comunicaţie, a anunţat joi operatorul ucrainean Energoatom.

zaporojie
Alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare Zaporojie a fost restabilită, declară guvernatorul regional pro-rus

Alimentarea cu energie electrică a tuturor oraşelor şi cartierelor din regiunea Zaporojie a fost restabilită în urma întreruperilor anterioare, a anunţat guvernatorului regiunii Zaporojie, instalat de Rusia, relatează CNN.

Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski, avertizat la începutul invaziei că forțele ruse vor încerca să-l omoare cu gaze mortale

Consilierii lui Volodimir Zelenski s-au îngrijorat, în primele zile ale invaziei, că forțele ruse vor încerca să-l omoare pe președintele Ucrainei cu gaze mortale.  

Karine Jean-Pierre
Casa Albă: Rusia ar trebui să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare Zaporojie

Rusia ar trebui să fie de acord cu crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare ucrainene Zaporojie, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, potrivit Reuters.

Citește și...
Icoană extrem de valoroasă, furată de la un călugăr de pe Muntele Athos. Unde a fost găsită piesa veche de peste 200 de ani
Icoană extrem de valoroasă, furată de la un călugăr de pe Muntele Athos. Unde a fost găsită piesa veche de peste 200 de ani

O icoană extrem de valoroasă furată dintr-o mănăstire de pe muntele Athos a fost descoperită în apartamentul hoțului, în Serbia. Valoarea icoenei vechi de peste două secole este estimată la peste 700.000 de dolari.

Detalii picante din viața lui Hunter Biden. Relație amoroasă cu văduva fratelui său. Amândoi consumau droguri
Detalii picante din viața lui Hunter Biden. Relație amoroasă cu văduva fratelui său. Amândoi consumau droguri

Verdictul de vinovăție dat lui Hunter Biden spulberă teza favorită a republicanului Donald Trump, care se considera persecutat de justitie.

Președinte de partid, demis și exclus în doar câteva ore, după anunțarea intenției unei alianțe cu extrema dreaptă
Președinte de partid, demis și exclus în doar câteva ore, după anunțarea intenției unei alianțe cu extrema dreaptă

Președintele unui partid de dreapta din Franța, Eric Ciotti, a fost dat jos de la conducerea formațiunii după ce și-a anunțat intenția unei alianțe cu formațiunea de extremă dreapta condusă de Marine Le Pen.

Recomandări
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut "tricolorii"

Echipa națională de fotbal a României a participat la 17 campanii de calificare pentru Campionatul European.   

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.